Evren Turhan, İlker Yağcıoğlu ve Oktay Derelioğlu'nun yaptığı tahminlere göre Başakşehir 74 puanla şampiyon

Süper Lig’de bitime 8 hafta kala zirvede baş başa kalan Başakşehir ve Galatasaray’ın kalan maçlarını üç usta yazarımıza sorduk. Evren Turhan, İlker Yağcıoğlu ve Oktay Derelioğlu'nun yaptığı tahminlere göre Başakşehir 74 puanla şampiyonluğa imza atacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2019 Güncelleme 19 Mart 2019, 07:59
Evren Turhan, İlker Yağcıoğlu ve Oktay Derelioğlu’nun yaptığı tahminlere göre Başakşehir 74 puanla şampiyon

İÇİNDEKİLER

Yine nefesleri kesen bir şampiyonluk yarışının yaşandığı Süper Lig'de son 8 haftaya girdik... 6 puan farkla zirvede olan Başakşehir'in mi yoksa son virajların ustası Galatasaray'ın mı mutlu sona ulaşacağı merak konusu... TAKVİM geçen sezon olduğu gibi en fazla sorulan soruya yanıt veriyor. Futbolculuk dönemlerinde bu tür heyecanları defalarca yaşayan Evren Turhan, İlker Yağcıoğlu ve Oktay Derelioğlu kalan 8 haftayı mercek altına aldı. Çıkan sonuç: "Başakşehir 74 puanla şampiyon."



İKİ MAÇIN DIŞINDA PUAN KAYBETMEZLER
Bu hafta fark 2 puan erise de Başakşehir'in oynadığı oyun bize sezon sonu için net yanıtlar veriyor... Başakşehir'in futbolu ve sadece 13 gol yemesini düşünürsek bu saatten sonra şampiyonluğu kimseye bırakacağını tahmin etmiyorum. Beşiktaş ve Galatasaray deplasmanları dışında bence kayıp yaşamazlar. 5-6 puan farkla da şampiyonluğa ulaşırlar. (İLKER YAĞCIOĞLU)



BAŞAKŞEHİR'İN ŞAMPİYONLUĞU DOĞAL SONUÇ
Başakşehir hem 8 hafta kala önemli bir puan ve fikstür avantajına sahip hem de rakiplerinden çok daha kaliteli bir kadroları var. 4 büyüklerin bu kadar kötü olduğu bir ligde şampiyon olmaları doğal bir sonuçtur. Beşiktaş, Sivas ve Galatasaray maçları zor geçecektir. Buralarda kayıp yaşayabilirler. Onun dışındaki maçları rahat kazanacak güçteler. (OKTAY DERELİOĞLU)



GALATASARAY 8 MAÇIN 7'SİNİ KAZANABİLİR
Geçen hafta Galatasaray'ın işinin artık çok zor olduğunu düşünüyordum. Ancak hafta sonu oynanan maçlar işin şeklini değiştirdi. Galatasaray rakibine sadece 2 puan yaklaşmadı. Bence psikolojik olarak avantajı ele geçirdi. Buraları oynamayı çok iyi bilen Sarı-Kırmızılılar kalan 8 haftadan minimum 7 galibiyet çıkarabilir ve şampiyonluğa ulaşabilir. (EVREN TURHAN)



GEÇEN SEZON 12'DEN VURDUK
TAKVİM geçen sezon bitime 13 hafta kala Süper Lig'de ilk 4 sırayı puanına kadar yazmıştı.
TÜRK basınında her zaman ilklere imza atan TAKVİM geçen sezon daha önce eşi benzeri görülmemiş bir habere imzasını atmıştı. Ligde bitime 13 hafta kala yazarlarına "Şampiyon kim olur?" diye sormuş, Galatasaray'ın 75 puanla ipe göğüsleyeceğini yazmıştı. 14 Şubat tarihinde verdiğimiz ilk 4 sıranın puan durumu, sezon sonuna direkt yansımıştı.