Ajax’tan Türkiye’ye futbol dersi!

Dünya ekonomik anlamda süper bir politika izleyen Ajax’ı ayakta alkışladı... Hollanda kulübü kısıtlı imkanlarla büyük işlere imza atarken Türk kulüpleri sınıfta kaldı... F.Bahçe 55, Beşiktaş 46, G.Saray 43 milyon Euro maaş bütçesine sahip olmasına rağmen bu sezon ne ligde ne de Avrupa'da parlak bir görüntü ortaya koyamadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2019 Güncelleme 07 Mart 2019, 08:02
Ajax’tan Türkiye’ye futbol dersi!

İÇİNDEKİLER



Tüm
dünya Ajax'ı konuşuyor... Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda geçtiğimiz sezonun şampiyonu Real Madrid'i deplasmanda 4-1 gibi flaş bir skorla yenen Hollanda ekibi adını çeyrek finale yazdırdı. Ajax ilk maçta 2-1 yenildiği Real Madrid'e sahayı dar ederken tüm dünyaya da her şeyin para olmadığını gösterdi.


DOĞRU TRANSFER POLİTİKASI
Ajax'ın A, B ve altyapı oyuncularına ödediği maaş bütçesi 28 milyon Euro gibi çok düşük bir rakam. Buna rağmen Hollanda kulübü doğru transfer politikasıyla Real Madrid'i eleyerek adından söz ettirdi.


FENER DÜŞMEMEYE OYNUYOR!
F.Bahçe 55, Beşiktaş 46, Galatasaray da 43 milyon Euro'luk bir maaş bütçesine sahip. Buna rağmen üç büyükler Avrupa'da baharı göremedi. Üstelik Fenerbahçe ligde de düşmemeye oynuyor.


BEKLENTİ 400 MİLYON EURO
Ajax takımı 24.4 yaş ortamasanı sahip olmasına rağmen genç oyuncularıyla parlıyor. Amsterdam ekibi yeni jenerasyonundaki genç yıldızlardan 400 milyon Euro'luk bir gelir bekliyor.