Hayaller paramparça! Galatasaray TT Stadı'nda Benfica'ya boyun eğdi

26. dakikada tartışmalı bir penaltı golüyle geri düşen Sarı-Kırmızılılar 54'te Luyindama ile beraberliği buldu. Ama 64’de Seferovic Aslan’ı yıktı. Bu gol, 21 Şubat’ta oynanacak rövanş öncesi Galatasaray’ı çok zor bir duruma soktu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2019 Güncelleme 15 Şubat 2019, 07:59
Hayaller paramparça! Galatasaray TT Stadı’nda Benfica’ya boyun eğdi

İÇİNDEKİLER



Aslan
yine Avrupa'da hüsran... Şampiyonlar Ligi'nden elenerek yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden Galatasaray, son 32 turu ilk maçında Benfica'ya evinde 2-1 yenildi. Cimbom böylece 21 Şubat'ta oynanacak rövanş öncesi büyük bir darbe aldı. 12. dakikada Cervi'nin ceza sahasından şutu Muslera'da kaldı.


ONYEKURU O NASIL KAÇAR!
19. dakikada Diagne'nin dokunamadığı topa penaltı noktası üzerinde Onyekuru'nun gelişine vuruşu az farkla dışarı gitti. 26. dakikada Benfica tartışmalı bir penaltı kazandı. Salvio penaltıda hata yapmadı: 0-1.


LUYİNDAMA'DAN ŞIK BİR KAFA
35. dakikada Fernando bekletmeden şutunu çekti. Kaleci Vlachodimos topu zorlanmadan kontrol etti. 54. dakikada Galatasaray golü buldu... Nagatomo'nun ortasına iyi yükselen Luyindama skoru 1-1 yaptı.



BENFİCA HATAYI AFFETMEDİ

64. dakikada Benfica yeniden öne geçti. Marcao'nun hatasını affetmeyen Seferovic düzgün bir vuruşla golü attı: 1-2. 86. dakikada Luyindama'nın kafa vuruşunu kaleci kurtardı. Kalan dakikalarda skor değişmedi.



MANZANO'DAN SKANDAL PENALTI
Gecenin en çok tartışılan anlarından birisi 26. dakikada yaşandı. Soldan yapılan ortada Marcao topa göğsüyle müdahale etti. Ancak İspanyol hakem Gil Manzano, Brezilyalı stoperin elle oynadığını işaret ederek penaltı noktasını gösterdi. Manzano maçın geri kalan kısmında da tartışmalı kararlara imza attı.

MİNİ YORUM - YANLIŞ PENALTI KIRILMA ANI OLDU
Hakem Manzano, İspanyollar'ın umut bağladığı 3. sıra hakemi... 2012'den bu yana La Liga'da görev yapıyor. UEFA'nın elit kategori hakemi. Daha önce izlediğim maçlardan edindiğim izlenim şu; maç içinde anlamsız ve tuhaf fauller çalıyor. Dün de öyle oldu. 26. dakikada Marcao'nun sol göğsünden sert seken topta kolu açık. Top kola gelmiyor. Üstelik kısa mesafeden göğsüne çarpıyor. Yanlış karar verdi. Bu da maçın kırılma anı oldu. Seferovic, Marcao'nun ayağına bastı pozisyonda sarı kart görmeliydi. Felix 3 kez hakemi aldattı ancak kart görmedi. (MUSTAFA ÇULCU)