Ümit Öztürk çaldığı ve çalmadığı düdüklerle Trabzonspor’u doğradı

Alper Ulusoy’un Kayseri-F.Bahçe maçı yönetiminin üzerinden 2 gün geçmeden şimdi Türkiye Ümit Öztürk’ü konuşuyor. Penaltıda VAR'a bakmadı. Nagatomo'yu küfürden, Diagne'yi de 2. sarıdan atmadı. Net penaltıda VAR'a baktı ama yine vermedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2019 Güncelleme 11 Şubat 2019, 08:00
Ümit Öztürk çaldığı ve çalmadığı düdüklerle Trabzonspor’u doğradı

İÇİNDEKİLER



Cuma
gecesi oynanan Kayserispor- Fenerbahçe maçındaki hakem felaketinin ardından Süper Lig'in aynı haftasında bir hakem faciası daha yaşandı. Galatasaray- Trazonspor derbisini yöneten Ümit Öztürk verdiği kararlarla Bordo-Mavililer'i adeta çileden çıkarttı. Öztürk 4 kritik pozisyonda VAR görüntüsüne rağmen hatalar yaptı.


VAR'A BAKSAYDI BELKİ GÖRECEK
Galatasaray'ın attığı ilk golde ki penaltı bir çok yorumcuya göre yanlış karar olmasına rağmen Ümit Öztürk pozisyonu VAR'dan izleme gereği bile duymadı. Bu Ümit Öztürk'ün derbideki ilk hatası oldu.



SOLDADO'YA KIRMIZI NAGATOMO'YA!

Ümit Öztürk'ün bir kararına sinirlenen Nagatomo iki kez F..k off diye bağırdı. Ümit Öztürk oyunu devam ettirdi. VAR'dan da ses çıkmadı. Oysa 2 gün önce Fenerbahçeli Soldado, aynı cümleden dolayı oyundan atılmıştı.


DIAGNE ATILMADI PENALTIYI ES GEÇTİ

Diagne, Rodallega'ya arkadan faul yaptı. Ama gecenin adamı Ümit Öztürk 2. sarıyı çıkarmadı. Marcao, Ekuban'ın ayağına bastı. Ümit Öztürk bu kez VAR'a baktı ama yine de penaltıyı vermedi.


GÖRDÜ ANCAK OYUNDAN ATAMADI
Hakem Ümit Öztürk dünkü maçta Galatasaraylı Nagatomo'yu kendisine iki kez net bir şekilde "F..k off" derken görmesine rağmen kırmızı kartına başvurmadı. Bu pozisyonda VAR odası da devreye girmedi. Net kırmızı es geçildi.



BİR TİYATRO OYNANDI!
Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, Galatasaray maçı ile ilgili, "Bize futbol karşılaşması adı altında "dayatılan" tiyatro oyununun başrolünde Ümit Öztürk vardı. Senaryoyu yazan ise Türk futbolunu adaletten bırakarak köşe taşlarını tutanlardır. Bunlar er ya da geç bertaraf olacaktır" dedi.


TOROĞLU: İZLERKEN HAKEMDEN İĞRENDİM
A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Galatasaray- Trabzonspor maçının hakemi Ümit Öztürk için bu ifadeyi kullandı.

G.Saray-Trabzonspor maçının ardından A Spor'da maçı değerlendiren futbol yorumcusu Erman Toroğlu, gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. Toroğlu, "Nagatomo, Soldado'nun dediğini dedi. Soldado atıldı ama o atılmadı. Diagne 2. sarıdan atılmadı. Marcao'nun yaptığı hareket penaltı. Maçı izlerken hakemden iğrendim. Ben zaten bunlar yüzünden hakem oldum" dedi.



MİNİ YORUM - ÇİFTE STANDART

1- Onyekuru'nun pozisyonu penaltı değil.
2-Diagne ve Nagatomo kırmızı kart görmeliydi.
3- Ekuban'a yapılan penaltıydı. Hakemlerin yetenekleri köreldi.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun göreve geldiğinden bu yana belirlediği 12-13 kişiyle Avrupa'nın 6. büyük ligini götürme inadı yorgun, bitkin, eleştirilerden yıpranmış bir hakem grubu oluşturdu. Ekuban, Marcao pozisyonu çok ilginç. Marcao, Ekuban'ın ayağına önce havada vuruyor, sonra basıyor. Marcao sarı, pozisyon penaltı olmalıydı. VAR inceleme tavsiye etti. Hakem Öztürk, VAR'dan tekrar izledi. Ama penaltıyı ve kartı vermedi. Bu normal bir durum değil. Çifte standart var!



TARAFTARLAR SANAL ALEMDE ÇILDIRDI
Trabzonsporlu taraftarlar maçın ilk yarısından itibaren Ümit Öztürk'ü sanal alemde eleştirmeye başladı. Eleştiriler ve isyanlar dakikalar ilerledikçe hatalı karar sayıları da arttıkça en üst seviyeye çıktı. Taraftarlar derbide yaşananlar için "Sadece hakem hatası denilemez" ifadesini kullandı.



BAŞAKŞEHİR İSYANDA
Başakşehir Kulübü G.Saray-Trabzonspor maçındaki hakem hatalarıyla ilgili açıklama yaptı. G.Saray'ın Trabzon'u hakem kararlarıyla yendiğine işaret edilen açıklamada "Başakşehir'in kollandığı yönünde yaratılan algının asılsız olduğu son 24 saat içinde tüm kamuoyu görmüştür." denildi.