Abdullah Avcı'dan TAKVİM'e özel bomba açıklamalar

Sahada güçlü olacağımı, çalışmanın karşılığını mutlaka alacağımı ve onun da bu yıl gerçekleşeceğini düşünüyorum... Robinho çok büyük bir oyuncu... İkinci yarıda Arda, Emre ve Adebayor’un da performansı artacaktır... Daha güçlü olacağız.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2019 Güncelleme 01 Ocak 2019, 07:58
Abdullah Avcı’dan TAKVİM’e özel bomba açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Sohbetin başında ligin ikinci yarısındaki gerçekleri işaret ettim.
"Ligde bütün büyüklerin tek rakibi sensin. Ama senin rakiplerin çok, nasıl baş edeceksin?" Kendinden emin yanıtladı.
"Ben sahada hem fiziksel hem zihinsel güçlü olacağımı, çalışmanın karşılığını mutlaka alacağımı ve onun da bu yıl gerçekleşeceğini düşünüyorum." Altı puanlık farkı buruşturup atanlar vardı da puan cetvelini inadına ütüleyip sordum.
Rakiplerin aradaki puan farkını saymıyor ben sayıyorum. 'Bir, iki, üç, dört beş. altı.' Sen ne diyorsun?" Bir matematik havuzunda buluştuk.
"Ben de senin gibi sayıyorum. Bu tamamen psikolojik bir algı oluşturmakla ilgili bir şey. Sahada güçlü olduğumuz zaman bu puan farkı varsa gerçektir. O gerçeğin üzerinden devam edilecek." Futbolda kusurlu cinayetlere çok şahit oldum. O yüzden bazı şeylerin sadece sahada kazanılmadığına inananlardanım. Yine aynı filmin sahneye konacağı konusunda şüphelerim çoktu da yine zarif haliyle cevapladı beni.
PERFORMANSIM YETER
"Senaryolar beni yorar. Eğer doğru çalışıyorsan bu işin bir adaleti varsa bir gün gerçekleşecektir diye düşünüyorum.
O dediğin adalet bu sezon mu?
"İnşallah!" Yine bir anlam aradım ve parola sordum lider geminin kaptanına!
İlk yarıdaki performansın şampiyon olmak için yeterli mi?
"Bir yolun yarısı bittiğine göre, ben bu oyunun karşılığında bu puan farkını açmışsam şampiyon olacağıma da inanıyorum." Hayat sandalla denizin hikayesidir.
Hep mücadele edecek ve kendi küreğini kendin çekeceksin. Küreksiz kaldığında b planın var mı?
"Verdiğin karar ve inandığın duygularla yola çıkıyorsan, o duygular seni bir yere getirir zaten. Doğru ve dürüst olmak, iyi çalışmak alınacak en anlamlı tedbirdir." Ufka baktığında sadece uzakları mı görüyorsun, yoksa tuzaklar da var mı?
"Tuzakların var olduğunu düşünmek, bu senaryoların varlığını hissetmek takımın enerjisini aşağı çeker. Ben tuzaklardan çok diğer bölümlerle ilgileniyorum.
Tuzaklar varsa bile doğru zamanda doğru kararlar vermek o tuzakların üzerinden atlamayı sağlar." Zaman saçlarını ağartırken neden az bağırıyorsun diye seninle özdeşleşen sükunetini eleştirenler oluyor mu?
"Bağırış çağırış olmadan da her şey halledilir.
Bizim gibi insanların her türlü şartta topluma doğru mesajlar vermesi gerektiğini düşünüyorum." İki sezon şampiyonluk kaybettin ama kendini hiç kaybetmedin!
"Kupalar şampiyonluklar olumlu ya da olumsuz hayatımızın içinde yaşanan şeylerdir.
Olumlu şartlarda da kendini kaybetmeyeceksin olumsuz şartlarda da." Büyük ressamlar özel resimlerini tamamlamaz diye senin büyük resmin gecikiyor olabilir mi?
Gördüm ki, bilgeliğin arkadaşı olan "sabır" Abdullah Avcı'yla da kankardeş.
Cümlesi de yakıştı. "Doğru düzgün çalışan insanlar o resmi bir gün tamamlar." Denizler ne anlatır sana?
"Deniz dinlendirir beni. Belki deniz altında dolaşamıyoruz ama o manzarayı gördüğümüz zaman manevi gücü ve huzuru buluyorum." Az gol yiyip az gol attığın için savunma takımı gibi görülüyorsun. Oysa ligde en çok pozisyona giren takım Başakşehir? Bu çelişkinin savunmasını nasıl yaparsın?
ROBINHO BÜYÜK OYUNCU
"Biz istatistiklere göre en fazla pozisyona giren ama en az değerlendiren takımız.
Burada oyuncunun vuruş ve sonuçlandırma durumu oluşuyor. Elimdeki oyuncular buna uygun oyuncular ama skora yansıma konusunda sorunları oldu ama ikinci yarıda Emre, Arda, Adebayor'un performanslarının artacağını düşünüyorum.
Bunun yanına tespit ettiğimiz yaratıcı birini kadroya kattık. Robinho büyük oyuncu.
Takıma büyük katkı sağlayacağına inanıyorum." Denizler aldığını geri verir, futbolda birçokları haksız yere aldıklarını bırak geri vermeyi daha yok mu der.
Bu sistemin beli ne zaman kırılacak?
"Ben hayatım boyunca şuna inandım.
Doğru ve dürüst olduğunda zaman seni bir şekilde haklı çıkaracaktır. Kupa alsan da almasan da şampiyon olsan da olmasan da dışarda dolaşırken saygıyı ve sevgiyi görebiliyorsan benim için değerli olan odur.
Fenerbahçe'den teklif aldın mı?
"Medyada yazıldı, insanlar konuştu ama resmi bir teklif almadım. Ama son üç yıldır büyük takımlardan çok teklif aldım."
VAR'IN ADALETİ VAR!
VAR sisteminden memnun musun?
"VAR sistemini en çok isteyenlerden biriyim.
Teknolojinin hayatın içine bu kadar girdiği, paranın bu kadar büyüdüğü yerde adaletin daha iyi sağlandığını düşünüyorum.
İstatistikler açıklanırsa VAR'dan yüzde 70-80 arası doğru karar çıkmıştır." O çok güvendiğin teknoloji Fenerbahçe maçında koptu.
"Bu bir kazadır herkesin başına gelebilecek bir olay değildir ben buna saygı gösteririm. Yapacak bir şey yok. Toplum önünde bunun kavgasını yapmak da doğru değil." Gördüm ki futbol dünyasında geçirdiği onca zaman onun zarafetinde zerre kadar hasar yaratmamış.
O yüzden herkesin sürekli tarih yazmaktan bahsettiği bir ülkede "efendilik tarihini" yazan Abdullah Avcı'yı martılarla tanıştırmaktan onur duydum.
Kendisini gördükleri zaman ceketini ilikleyen insanlar onu benden iyi tanıyor zaten.

ARDA'NIN FUTBOLA BORCU VAR
ARDA Turan travmayı atlattı mı? "Arda benim elimde büyüdü. Tanıdığım en duygusal insanlardan biridir. Duygusallığından fazla yük alması, duygusal zekası bazen her şeyin önüne geçti. Onun Türk futboluna borcu var. Bizim ona ihtiyacımız var onun futbol oynamaya, mutlu olmaya ve kendisini daha iyi ifade edebileceği futbol tarzına ihtiyacı var. Bunları yapacak güç ve zeka onda mevcut. Devre arası tatiline girmiş olmamıza rağmen çalışıyor ve bu beni mutlu ediyor. Umarım ikinci yarı itibariyle daha farklı daha olumlu ve takımına katkı sağlayan oyuncu olacaktır. "Kızım olsa Arda'ya verirdim demiştin. Düşüncelerin değişti mi?" "Onun eşi zaten kızımız sayılır. Düşüncelerimin de her zaman arkasındayım."

SANDAL SOHBETİ
Eski yıllarda neyi özlüyorsun?
"Masumiyeti."

***

Denizle toprak arasında en özel fark nedir?
"Kimse denize gömülmez!"
Ayaktayken söylenmesi gerekenleri insanlar neden yere düşünce söyler?
"Ağlamak güzeldir diye herhalde!"

***
Seni tahtaya kaldırsam ne yazarsın "Birbirinizi sevin çocuklar"
***
Negatif enerjini kim temizliyor?
"Pozitif düşüncelerim."
***

Deniz kabuklarına kulaklarını dayadığın oldu mu hiç?
"Dedikoduya merakım yoktur!"
Denizin dibinden çıkarılacak ne kaldı?
"Eski insanlar tarafından denize bolca atılan iyilikler!"

***

Hayatında hç dürbün kullandın mı?
"Vicdanım yetiyor. Yakına da uzağa da."
***
Sendeki yalnızlığı kim seslendiriyor?
"Türk müziği şarkılar."
***
İçindeki delikanlıyı hangi ses sokaklara çağırır?
"Arkadaş ıslıkları."
Denizde en sevdiğin şey.
"Güneşin denizde söndüğü an var ya, bana cennetin rengi gibi geliyor."
***
Hint kumaşı olduğunu düşünüyor musun?
"Hayır! El emeği göz nuru yerli bir kumaşım var.
Ama ufkumu bilgiye ve yeniliğe açık tutuyorum."
***
Bu şehirde seni en çok ne hüzünlendiriyor?
"Sokaklardaki sahipsiz çocuklar."
FUTBOLA ROMANTİZMİ FISILDAYAN ADAM
Sportmenliğe mayalanmış bir düşünce adamı. Romanların sonunda sırtından vurulan kahramanlardan farkı yok. "Seninle deniz konulu bir röportaj yapalım" dedim "olur" dedi. Çocukluğumuzun geçtiği sahilde martılar bizi bekliyordu. Ekmek kırıntıları attığımız İstanbul şairi martılar Abdullah Avcı'nın yanıbaşında uçarken ona fısıldadılar. "Şampiyon gibi düşünmek şampiyonluktan daha değerlidir!" Düşündüm de futbola romantizmi fısıldayan adama martılar mı hakkını vermeyecek!

TAKVİM ÖZEL / RÖPORTAJ: HAKKI YALÇIN