240 milyonluk fiyasko! Ali Koç ligde 17. sırada yer alan takımı kurmak için servet ödedi...

Sarı-Lacivertliler tarihinin en kötü sezonunu yaşarken, ekonomik olarak da büyük bir darbe yedi. Sözleşmesi henüz feshedilemeyen Cocu’ya şu ana kadar 3.9 milyon Euro ödeyen yönetim, el sıkıştığı Ersun Yanal’a 6 ay için 1 milyon Euro verecek. Yanal, “Mevcut hocayla yollar ayrılınca imzayı atacağım” dedi. 1 milyon Euro maaş alan Comolli’ye emanet edilen transfer komitesi büyük bir fiyaskoya imza attı... 11 futbolcunun bonservis, kiralama ve maaşı için 34 milyon Euro ödendi... Ancak Fener 15 haftada 14 puan elde edebildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2018 Güncelleme 13 Aralık 2018, 07:59
240 milyonluk fiyasko! Ali Koç ligde 17. sırada yer alan takımı kurmak için servet ödedi...

İÇİNDEKİLER



Büyük
umutlarla girdiği sezonda tarihinin en kötü günlerini yaşayan Fenerbahçe, Ali Koç yönetiminde 7 ayda adeta dibi gördü... 15 haftada 14 puan alabilen Sarı- Lacivertliler ekonomik olarak da büyük bir darbe yedi. Ali Koç yönetimi, sezon başında 3 yıllık proje için göreve getirdiği ancak 3 ayda kovduğu Phillip Cocu için şu ana kadar 3.9 milyon Euro ödedi. Tazminat da kapıda bekliyor!


COMOLLİ ADETA KÖŞEYİ DÖNDÜ!
Yönetim, Cocu'nun yerine göreve getirmeye hazırlandığı Ersun Yanal'a da 6 ay için 1 milyon Euro verecek. Ali Koç tarafından 'geleceğin takımı' kuracak iddiasıyla getirilen Damien Comolli'ye de 1 milyon Euro maaş ödeniyor. Ancak transfer komitesi tam bir fiyaskoya imza attı.


MAAŞLARA 18 MİLYON EURO

Sezon başında tam 11 yeni futbolcuyu kadrosuna katan Fenerbahçe bonservis ve kiralama bedelleri için kasasından 16 milyon Euro çıkardı. Yeni transferlerin maaşlarına da sadece bu sezon 18 milyon Euro ödendi. Böylece toplam fatura 34 milyon Euro'ya yükseldi.


GİDENLERİN YERİ DOLMADI
Tüm bu kalemler üst üste konduğunda harcanan rakam 40 milyon Euro (240 milyon lira) oldu. Ali Koç yönetimi; Giuliano, Fernandao ve Josef de Souza'nın satışından 25 milyon Euro gelir elde etti. Ama 3 futbolcunun da yeri doldurulamadı.



PHILLIP COCU
PSV'YE TAZMİNAT: 2 milyon Euro
MAAŞ: 1.9 milyon Euro
Toplam: 3.9milyon


ISLAM SLIMANI
KİRALAMA: 1.5 milyon Euro
Maaş: 4.5 milyon Euro
Toplam: 6 milyon Euro



ANDRE AYEW
KİRALAMA: Bedelsiz
Maaş: 3.5 milyon Euro


JAILSON MARQUES
BONSERVİS: 4 milyon Euro
MAAŞ: 1.5 milyon Euro
Toplam: 5.5 milyon Euro



YASSINE BENZIA
KİRALAMA: Bedelsiz
MAAŞ: 2 milyon Euno
Toplam: 2 milyon Euro



DIEGO REYES
BONSERVİS: Bedelsiz
MAAŞ: 1.5 milyon Euro
Toplam: 1.5 milyon Euro



HARUN TEKİN
BONSERVİS: 2.5 milyon Euro
MAAŞ: 1.5 milyon Euro
Toplam: 4 milyon Euro



MICHAEL FREY
BONSERVİS: 2.6 milyon Euro
MAAŞ: 650 bin Euro
Toplam: 3.2 milyon Euro



TOLGA CİĞERCİ
BONSERVİS: Bedelsiz
MAAŞ: 500 bin Euro
Toplam: 500 bin Euro



BARIŞ-FERDİ-BERKE
BONSERVİS: 5.4 milyon Euro
MAAŞ: 750 bin Euro
Toplam: 7.2 milyon Euro


ERSUN YANAL : 1 MİLYON EURO

COCU'YU BEKLİYORUM
Fenerbahçe yönetimi ile her konuda anlaşan Ersun Yanal sessizliğini bozdu... Yakın çevresine son durumu değerlendiren tecrübeli teknik adamın, "Ali Bey'le (Koç) her konuda anlaştık. Ancak imza için mevcut hocayla (Cocu) yolların ayrılmasını bekliyorum. Şu anda görüşmeler devam ediyor" ifadesini kullandığı öğrenildi.



2 LİGİN ZARARI 265 MİLYON!
Sezon başında transferlerin zamanında yapılamaması nedeniyle Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Benfica'ya elenen Fenerbahçe 40 milyon Euro'ya (240 milyon lira) yakın bir geliri elinin tersiyle itmiş oldu. Sarı- Lacivertliler, Süper Lig'de de 15 haftada alabileceği 45 puanın 14'ünü hanesine yazdırabildi. Fener 39 milyon liralık gelirin sadece 14 milyon lirasını aldı. Böylece 25 milyon liralık gelir de kaçmış oldu.