Ali Koç'a 4 soru

Çok önemli bir futbol kariyeri olan Cocu’nun yanlış idman programını farketmemesi büyük soru işareti yarattı... Birçok taraftar bu işe şaştı aldı. Ayrıca verilerin ne zaman silindiği konusu da karanlıkta kaldı. Üç antrenörün 'emanet' gibi kulüpte çalışması, Ali Koç'un vizyonunu sorgulattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2018 Güncelleme 12 Ekim 2018, 03:16
Ali Koç’a 4 soru

İÇİNDEKİLER



Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor... Başkan Koç'un sözleri sosyal medyada büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Yapılan açıklamaların ardından ortaya çıkan çelişkiler kafaları karıştırdı. Özellikle yanlış idman programı uygulandığı ve verilerin silindiğiyle ilgili iddialar soru işareti yarattı. İşte Koç'un açıklamalarındaki çelişkiler:


1-Koç: "Söz konusu üç antrenör istifa etti, ancak biz görevde kalmalarını istedik. Aykut Kocaman bana 'Eğer ben bir yere gidersem, onları da yanıma alacağım' dedi. Biz de bunu kabul ettik"


F.BAHÇE EMANETÇİ DÜKKANI MI? VİZYON NEREDE?
Her şey yolunda gitse ve Kocaman sezon devam ederken bir takımla anlaşsa, F.Bahçe üç antrenör kaybedecekti. İdman ve analiz ekibinin yokluğundan takım olumsuz etkilenmeyecek miydi? Sezon devam ederken sil baştan bir ekip mi kurulacaktı? F.Bahçe emanetçi dükkanı mı? Bu nasıl vizyon?


2-Koç: "Oyuncular antrenmanların ardından 'biz maçlara yorgun çıkıyoruz' diyorlar. Düzenlenen çalışmaların çok yanlış olduğu ve ağır sakatlıklara neden olabileceği ortaya çıkıyor. Bunu Alper Aşçı'ya iletiyorlar. Ancak Aşçı, "Karar Cocu'nun diyor. Şikayet teknik heyete hiç iletilmiyor"


COCU YANLIŞ İDMAN PROGRAMINI NASIL ONAYLADI?
Barcelona'da oynamış, dünyaca ünlü hocalarla çalışmış, PSV'yi 3 kez şampiyon yapmış olan Cocu, yanlış idman programını nasıl onaylar? Eğer o onaylamadıysa, yanlış idman yapıldığını nasıl anlamaz? Oyuncular isyan ederken, bu durumdan nasıl haberdar olmaz? Cocu'nun tek işi taktik vermek mi?


3-Koç: "Beşiktaş maçından önce soyunma odasına halı sermişler. Beşiktaş bizi yenecek, hocanın cenazesini halıya saracağız diyip dalga geçiyorlar. Bu takımı yenemeyiz. Hoca işi bilmiyor diyorlar"


ÜÇ ANTRENÖRLE NEDEN İKİ MAÇA DAHA ÇIKILDI?
Çok önemli bir derbi öncesi soyunma odasına koca bir halı getirildiğini nasıl kimse görmez, müdahale etmez? Elini kolunu sallayan soyunma odasına halı mı serebiliyor? Üç antrenör "Cocu'nun cenazesini kaldıracağız" dediyse neden hemen gönderilmiyor. Hatta onlarla Rize ve Trnava maçlarına çıkılıyor.


4-Koç: "Üç antrenörün işine aniden son verdik ve mesai sonrası Samandıra'ya girişlerini yasakladık. Bilgisayarlarını inceledik. Geçen sezonun maç ve istatistik bilgilerinin silindiğini farkettik"


VERİLER DAHA ÖNCE SİLİNDİYSE NASIL FARKEDİLMEDİ?
Ali Koç'un açıklamalarına göre, işten çıkarıldıktan sonra Samandıra'ya giremeyen üç antrenör söz konusu verileri nasıl siler? Eğer bu veriler onlar görevdeyken silindiyse Cocu, Comolli, Koeman veya başka bir antrenör nasıl farketmez? Geçen sezonun maç ve antrenman verileri hiç mi incelenmez?