Erdoğan tarihi karar öncesi konuştu: Türkiye'ye bu fırsat verilmeli

Türkiye ile Almanya’nın aday olduğu organizasyonun ev sahibi İsviçre’de belli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ev sahipliği için gerekli koşulları yerine getirdik. Adil bir değerlendirme bekliyoruz. Türkiye’ye bu fırsat verilmeli” ifadesini kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2018 Güncelleme 27 Eylül 2018, 02:02
Erdoğan tarihi karar öncesi konuştu: Türkiye’ye bu fırsat verilmeli

İÇİNDEKİLER

Tarihi gün geldi çattı... Euro 2024'ün (Avrupa Futbol Şampiyonası) ev sahibi bugün belli olacak. Türkiye ile Almanya arasındaki yarışın galibi UEFA'nın İsviçre'nin Nyon şehrinde 15.45'te başlayacak törende açıklanacak. 80 milyonun tek dileği, Türkiye'nin bu kez hak ettiğini alması.

EN BÜYÜK KOZUMUZ STATLAR
Türkiye'nin en önemli kozlarının başında modern ve yeni statları geliyor. Türkiye'nin Euro 2024'e ev sahipliği için belirlediği Avrupa standartının bile üstündeki 10 stadın 8'i kullanımda.

ADİL BİR KARAR BEKLİYORUZ
Tarihi karar öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin tüm koşulları yerine getirdiğini vurgulayarak, adil bir değerlendirme beklediklerini söyledi.

UEFA GERÇEKLERİ GÖRMELİ
Hemen hemen tüm büyük şehirlerde büyük stadyumlar ve spor salonları inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, "UEFA, objektif değerlendirme yaparsa bu gerçekleri görebilir" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE BİR FUTBOL ÜLKESİ
Erdoğan, "Türkiye gibi futbol coşkusuna sahip ülkeye UEFA tarafından bu fırsatın verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye zaten turizm açısından çok dinamik ve verimli bir ülke" diye konuştu.



ADİL DEĞERLENDİRME İSTİYORUZ
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, EURO 2024'ü Türkiye'nin, Almanya'dan daha fazla hak etttiğini söyledi. Demirören, "Bizim Almanya'dan ne teknik ne de sportif olarak eksiğimiz yok. Ekonomik olarak da aynı seviyedeyiz. Adil bir değerlendirme istiyoruz" dedi.

İŞTE STATLARIMIZ: