Cocu ile bu iş zor

Hollandalı teknik adamın, Türkiye Ligi’ni tanımadığı, savunma güvenliği ve sertliğe yeterli önemi vermediği vurgulandı... Kadro istikrarı gerçekleşmedi. Her maç ilk 11'de 5 isim değişebiliyor. Ne kendi takımını ne de rakipleri henüz analiz edemedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2018 Güncelleme 04 Eylül 2018, 03:19
Cocu ile bu iş zor

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin ligin ilk 4 haftasında 3 yenilgi alarak tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapması sonrasında en çok sorgulanan isim teknik direktör Cocu oldu. Futbol otoriteleri Cocu'yu eleştirirken kendisinin ve Fenerbahçe'nin geleceğini de şimdiden masaya yatırmaya başladı. Genel düşünce olarak Cocu'nun Türk futbolunu ve ligini tanımaması, her maç çok farklı 11'ler sahaya sürmesi, kadro istikrarını yakalayamaması ve hem kendi takımını hem de rakibi iyi analiz edememesi ön plana çıktı. İşte görüşler...
SAVUNMA GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Ligimizi tanımadığı için Hollanda'da oynattığı futbolu oynatmak istiyor. En büyük sıkıntısı bu. Henüz ideal 11'ini kuramaması bir diğer sıkıntısı. Her maçta ilk 11'de neredeyse 5 isim değişiyor. Dolayısıyla kadro istikrarı yok. Türkiye'de savunma güvenliğini ihmal ederseniz her rakip canınızı yakacak silahlara fazlasıyla sahip. (İlker Yağcıoğlu)
COCU VE COMOLLİ BİLMİYOR!
Bugün yapılan en büyük hata yerlilerle çalışılmaması. Cocu ve Comolli ne Türk futbolcusunu tanıyor ne de ligi biliyor. Ana sorun burada. Yapılan transler iyi değil. Slimani ve Ayew dışında doğru transfer yok. Üstüne üstlük kadro bütünlüğü dağıtılıyor. O kadrodan daha kötü transferler yapılıyor. Kadrosunu korusa daha başarılı olunurdu. (Oktay Derelioğlu)
SORUN ÇÖZMEDİ, SORUN ÜRETTİ
6. resmi maçını bitiren bir teknik adam olarak sorunları çözen değil yeni sorunlar yaratan bir hoca oldu. Cocu gelirken Fenerbahçe'yi daha ofansif ve keyifli futbol oynayan bir takım haline getirmesini bekledik. Sorun alınan mağlubiyetlerde değil, sorun; takımın ne oynadığının veya ne oynamak istediğinin belli olmamasında. (Gürcan Bilgiç)