Xherdan Shaqiri'den Galatasaray'a transfer mesajı

Giriş Tarihi 05 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 05 Haziran 2018, 08:25
Xherdan Shaqiri’den Galatasaray’a transfer mesajı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın transfer gündeminin üst sıralarında yer alan ve taraftarların yolunu gözlemeye başladığı Xherdan Shaqiri, Dünya Kupası öncesi Alman basınına bir röportaj verdi. "Gelecek sezon için planının ne?' şeklindeki soruyu yanıtlayan "Bir şey saklamıyorum. Stoke City'den ayrılacağım" diyerek net bir şekilde yanıtlayan yıldız oyuncu, ilk hedefinin Premier League olduğunu ancak diğer seçenekler için de kapısının kapalı olmadığını dile getirdi.

SICAK MESAJLAR
Sarı-kırmızılı yöneticilerin her türlü fedakarlığı yaparak transfer etmek istediği Shaqiri, "Premier League'in benim için mükemmel olduğunu düşünüyorum. İngiltere'de kalmayı isterim ama diğer opsiyonları da göz ardı etmiyorum" ifadesini kullandı ve Galatasaray'a da göz kırptı.

Stoke City'den ayrılması beklenen ve hakkında Galatasaray iddiaları çıkan İsviçreli oyuncu İsviçre basınına transferiyle ilgili, "Bazı görüşmeler sürüyor. Birkaç şey netleştikten sonra konu hakkında açıklama yapacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Basel, Bayern Münih, İnter ve Stoke formaları giyen Shaqiri, 342 maça çıktı.

Toplamda 66 gol atıp, 63 de asist yaptı.

SPONSOR BELHANDA
UEFA ile FFP konusunda anlaşmak üzere olan Galatasaray, Shaqiri ile ilgilense de yüksek maliyeti transferin önünde engel oluşturuyor. Dünya Kupası'nın ardından Belhanda'yı Katar ya da Çin'e göndermek isteyen sarı-kırmızılılar, buradan gelecek para ve sponsorlar aracılığıyla transferi bitirmeyi hedefliyor.

Yeni sayfa açar - Mini yorum Hüseyin Özkök
Xherdan Shaqiri, 2009 yılında başlayan yurt dışı macerasında sırasıyla Bayern Münih, İnter ve Stoke City formaları giydi. Almanya ve İtalya'da bir türlü beklentileri karşılayamayan oyuncu, son olarak forma giydiği Premier Lig'in vasat takımlarından Stoke'ta zaman zaman takımın parlayan yıldızıydı.

İyi bir tekniği, uzaktan başarılı vuruşları ile dikkat çeken oyuncu, bireysel oyunu sevmesi nedeniyle zaman zaman oyun disiplininden uzaklaşıyor. Fatih Terim faktörü, her şeye rağmen büyük uluslararası tecrübesi ve Şampiyonlar Ligi motivasyonuyla Galatasaray'da yeni sayfa açacak yaş ve yetenekte olduğunu düşünüyorum.