Fenerbahçe maçına çıkmayan Beşiktaş ne ceza alacak? İşte Beşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike...

Beşiktaş, Fenerbahçe maçına çıkmadı ve Fenerbahçe - Beşiktaş maçı iptal edildi. Peki şimdi ne olacak? Beşiktaş'ı bekleyen cezalar neler?

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 04 Mayıs 2018, 12:30
Fenerbahçe maçına çıkmayan Beşiktaş ne ceza alacak? İşte Beşiktaş’ı bekleyen büyük tehlike...

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Ülker Stadı'nda dün saat 20.30'da 57. dakikadan başlayacak karşılaşmaya çıkmadı. Siyah-beyazlı kulüp günler öncesinden bu karşılaşmayı oynamayacağını açıklamasına rağmen Fenerbahçe statü gereği sahaya çıktı. 19.20'de stada ulaşan ve 19.30'da Aykut Kocaman başta olmak üzere sahaya gelen sarı-lacivertliler 30 dakika boyunca bekledi. Bu arada hakem Mete Kalkavan ve yardımcıları ise 19.30'da sahaya çıkıp, normal prosedürü uyguladı. Zemini kontrol eden hakemler kısa bir süre sonra içeri girdi.

Maçın 60 dakika öncesinden Fenerbahçe'nin esame listesi hakem Kalkavan'a iletilirken, Beşiktaş'ın esame listesi yer almadı. Mete Kalkavan, saat 20.45'te Beşiktaş'ın gelmemesi üzerine derbiyi bir kez daha iptal edildiğini bildirdi.

Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'nün maça çıkmama durumuyla ilgili verilecek cezaları düzenleyen ilgili maddesinin hükmüne göre siyah-beyazlı ekip hükmen mağlup sayılacak.

Organizasyondan ihraç edilecek Beşiktaş, gelecek sezon da Türkiye Kupası'na katılamayacak ve kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili de talepte bulunamayacak.

Kupa statüsündeki 8. maddenin 1. hükmünde şu ifadeler yer alıyor:

"Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası'nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz."