Spor yazarları Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini değerlendirdi

Sabah Gazetesi'nin ünlü futbol yazarları, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde karşılaşacak olan Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin son durumunu ve maçı değerlendirdi...

Giriş Tarihi 01 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 01 Mart 2018, 13:01
Spor yazarları Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini değerlendirdi

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 3-1 yendiği maçın ardından, iki ezeli rakip bu kez Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk ayağında kozlarını paylaşacak.

Vodafone Park Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak mücadeleyi atv, şifresiz ve naklen ekrana getiriyor. Maçın hakemi ise Fırat Aydınus.

- Beşiktaş, ligdeki galibiyetini kupada perçinleyebilecek mi?

- Fenerbahçe'nin 3-1'lik yenilginin ardından başarılı olabilmesi için ne yapması lazım?

- Kupa derbisine atanan Fırat Aydınus, bu zorlu mücadele için doğru isim mi?

Tüm bu soruların yanıtlarını SABAH'ın usta kalemleri verdi... İşte otoritelerin derbi analizleri...

Siyah-beyazlılar, F.Bahçe karşısında pazar günü özellikle ikinci yarıda yaptığını bu kez kupada tekrarlayabilir mi?

METİN TEKİN: BEŞİKTAŞ BİR ADIM ÖNDE
Bu derbinin kupa ayağında olması nedeniyle tam anlamıyla değerlendirmek zor. Teknik adamların kadro tercihleri değişik olabilir. Beşiktaş ile Fenerbahçe oynasa da kadro üzerinden konuşmamak gerek. Tahminim iki teknik adam da ligden en az 3-4 oyuncuyu farklı oynatacaktır. Bütün bunların yanı sıra derbinin Vodafone Park'ta olması güçlü oyunu hep isteyen Beşiktaş'ı bir adım önde kılar.

3-1'lik yenilginin ardından sarı-lacivertli takımın, Beşiktaş deplasmanında başarılı olabilmesi için ne yapması lazım?

GÜRCAN BİLGİÇ: MENTAL SORUNLARI ÇÖZMELİLER
Kupa maçının karakteri ligden farklı… Burada önemli olan Kadıköy için avantajlı bir skorla 90 dakikayı bitirmek. Fenerbahçe'nin pazar günü yenilmemesi lazımdı, bu kez tek farklı mağlubiyet de 'iyi skor' olabilir. Oyun stratejisinin çok değişeceğini düşünmüyorum. Yine baskı yapacaklar ve Beşiktaş'ı bozmaya çalışacaklardır. Lig maçında bunu ilk 45'te başardılar ancak ikinci 45'e neden olan özellikle mental sorunları çözmeleri ve sahada "Bizi yenemezsiniz" mesajını vermeleri gerekiyor.

Fırat Aydınus derbide düdük çalacak. Siz bu atamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

AHMET ÇAKAR: MHK'NİN ATAMASI DOĞRU
Derbiye Fırat Aydınus ataması doğru karar. Hafta sonu oynanan lig maçını Cüneyt Çakır yönetmişti. Kupanın ikinci ayağını da Fırat yönetmeli. Zaten MHK'nin elinde böylesine ciddi ve önemli maçları yönetebilecek hakem sayısı çok az. Fırat da bunlardan biri… İnşallah başarılı olur.