Hıncal Uluç: Avcı, fena avlandı!

SABAH Gazetesi'nin usta kalemi Hıncal Uluç, Fenerbahçe'nin Medipol Başakşehir'i 2-0 yendiği maç ve Süper Lig'deki şampiyonluk yarışıyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. İşte Hıncal Uluç'un yazısı...

Giriş Tarihi 13 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 13 Şubat 2018, 16:04
Hıncal Uluç: Avcı, fena avlandı!

İÇİNDEKİLER

Başakşehir 5-0 kazandığı maç dahil, son haftalarda iyi futbol oynamıyor.. Ve de Abdullah Avcı bu durgunlukta, yanlış tercihleri ve maçı adeta okuyamaz hale gelişi yüzünden baş rolü oynuyor.


Şampiyonluk yarışındaki hayli önemli İstanbul Derbisini takımlardan çok iki Teknik Direktör oynadılar. Avcı hâlâ silkinmemiş görünürken, rakibini çok iyi analiz eden Aykut Kocaman, hatta 4-5 atabilecek duruma geldi. Ama ne var ki, o da takıntı ve inadının kurbanı oldu.. Maçın sonuna 2-0'la yaklaşırken, yenecek bir tesadüf golü hem Fener'i hem Hocasını panikletebilir, ondan sonra da, o felaket Başakşehir bile en azından beraberliği yakalayabilirdi.


Şimdi oyuna ayna tutan bir rakamlar verelim.. İlk yarının sonuna doğru, ekrana rakamlar bindi. Top yüzde 67 Başakşehir'deydi. Yüzde 33 Fenerbahçe'de..
Ve Fenerbahçe 1-0 galipti. Başakşehir'in Fener kalesini tutan tek şutu yoktu. Ev sahibi Başakşehir isabetli tek şutunu 40'ıncı dakikada attı iyi mi?.
Ev sahibi takımın, Fenerbahçe'nin 5 puan önünde lider olduğuna inanmak mümkün değildi, bu görüntü içinde..


Ne yaptı Aykut Hoca!.
Başakşehir'in kendi sahasındaki sözüm ona oyun kurması ve topu çevirip çevirip sonunda kalecisi Babacan'a vermesi üzerine kurdu taktiğini.. Başaklılar'da bıraktı topu.. Onlar bu anlamsız ve oyunu geliştirmeyen yan ve geri pasları yaparken, rakibi zaman zaman kendi sahasında bastırdı. Presle kaptığı toplarla sayısız pozisyona girdi. Ancak birini atabildiler.
Oysa sahadaki oyun "Valbuena" diye bağırıyordu. Böyle kapılan topları en götürecek, kullanacak, golü atacak adamı Aykut inatla ve ısrarla oyuna almadı.


Abdullah Avcı, Emre'nin bir hafta evvel kendisini adeta zorla attırmasının önlemini almamıştı. Elia iyileşip takıma döndüğüne göre, Clichy ile rakibi çökerten ikili kanat sol akınlarına dönebilir rakibin sağ kanadını çökertebilirdi. Arda da, sol açıkta değil, Mossoro'dan boşalan forvet arkasına yerleşir, Adebayor'la çok etkili bir ileri ikili oluşturabilirdi.
Ama Elia kenarda oturdu durdu. Arda da soldan hiç kimsenin vurmadığı vuramadığı ortalar yolladı durmadan. Avcı, bu ortalardan tek bir tanesinde kafa vurulmadığını, tüm hava toplarını Volkan ve Fener savunmasının topladığını 90 dakika fark edemedi ve havadan oyunda direndi.
Böylece de çok farklı yönlere gidebilecek maç 2-0'da kilitlendi.


Bu Başakşehir'in şampiyonluk yolu artık zor görünüyor.. Bu Fener'in girdiği potada kalması da, Aykut'un kör inatlarından ve takıntılarından vazgeçmesiyle mümkün..