Çiğ köfte yiyin metrobüse binin

Soldado 40 yıllık İstanbullu gibi konuştu. Nerede ne yenir, nereye nasıl gidilir hepsi onda! Ve ekliyor: “Sadece çılgın Türkler özel arabasıyla yola çıkar!"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ocak 2018 Güncelleme 02 Ocak 2018, 10:02
Çiğ köfte yiyin metrobüse binin

İÇİNDEKİLER

Soldado ülkesinde verdiği bir röportajda İstanbul'u tüm ayrıntılarıyla anlattı. İşte eşi ve 2 oğluyla İstanbul'u dolaştığını söyleyen Soldado'nun röpartajından önemli kesitler:

Asya'dan Avrupa'ya geçecekseniz, Metrobüs'ü kullanın! Hem Boğaz Köprüsü'nün üzerinden geçer, şehrin muhteşemliğini görürsünüz. Binebilmek için iş saatlerinin dışında kalın.

İş saatlerinde Marmaray'ı kullanın. İstanbul'da kısa süreli kalacaksanız, kesinlikle araba kiralamayın. Zaten sadece çılgın Türkler yola kendi özel arabalarıyla çıkıyor.


Mutlaka deniz yolunu kullanın. Binmeden önce yuvarlak, susamlı ekmeklerden alın. Adı simit. Onları kuşlara atın. Fotoğrafını çekin. Profesyonel fotoğrafçı gibi hissedeceksiniz.

Bulgur denen bir çeşit pirinçten yapılan acılı, ince ekmek arasına sarılan özel soslu bir yiyecek var. Onu (çiğ köfte) mutlaka yiyin. Satıcının şovunu izleyin.

Acılı çiğ köfte ve döner Soldado'nun İstanbul'da en çok sevdiği yemek. Anlatırken bile bundan haz duyuyordu.


EN İYİ DÖNER İÇİN 15 DAKİKA BEKLENİR!

Roberto Soldado, İstanbul'da en iyi dönercinin Kapalıçarşı'da olduğunu ancak yerini bulmanın biraz zor olduğunu da söylüyor. İspanyol yıldız, "Orada çiğ köfte ve döner yiyebilmek için 15 dakika sıra beklemeniz gerekiyor. Ama buna değer" diye konuştu.

MARTILARA SİMİT ATIN
İstanbul'da vapura binmeyi çok sevdiğini söyleyen Roberto Soldado, "Onlara susamlı ekmek (simit) atıp fotoğrafını çekin" tavsiyesinde bulundu