Yeni nesil

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2017 Güncelleme 11 Eylül 2017, 02:14
Yeni nesil

İÇİNDEKİLER

Güzel günler sana gelmez, sen onlara yürüyeceksin; demiş Mevlana.
Yazıya Türk Milli Takım formasının hakkını vermek için her gün mücadele eden milli takımıza yürekten teşekkür ederek başalayacağım. Sizlerle gurur duyduk. Avrupa Şampiyonası'ndaki tamam mı? Devam mı? Maçı dengedeyken oyun kurucu pozisyonuna Rodriguez'in girmesi ile ilk çeyrek 19- 10 İspanya üstünlüğü ile sona erdi.
2. çeyrekte Furkan Korkmaz'ın ürettiği 12 sayı oyuna tekrar tutunmamızı sağladı. 8.dakikada ilk isabetli üçlüğümüzü Cedi ile bulduk, bu aynı zamanda turnuvadaki skorer oyuncumuz ilk sayılarıydı (29-25). Cedi'yi 4 numara bile oynarken kısa ile savunan koç Scariolo, oyuncumuzun düşük yüzdede kalmasını sağladı.
Top kaybı yapmadan oynadığımız 3.çeyrekte dengesiz hakem yönetimine "RAĞMEN" oyunun içinde kalmayı başardık. 3. çeyrekte Rodriguez'in taşıdığı tecrübeli İspanya'yı son çeyrekte Rubio'nun 12 sayısı çeyrek finale taşıdı.

GELİŞİM SÜRMELİ
Eurobasket 2017 grup maçlarımıza Ataşehir'e doğru hızlı bir geri dönüş yapıp, her maç öncesinde neler dediğimiz hatırlayalım;
- Rusya ve Letonya bize ters geliyor (aslında demek istediğimiz; her oyuncusunun sayı potansiyeli var, az dribblingli ve çok hareketli hücumları var) - Belçika ve İngiltere çok tehlikeli takımlar (aslında demek istediğimiz; birdenfazla keskin şutörleri var) Demek isteyip de diyemediğimiz şu mu? Rakiplerimiz, bize göre daha iyi hücum eden, oyunu okuyan ve şut tehditi olan oyuncular yetiştiriyor.
Aynen öyle! Hücum donanımı kuvvetli oyuncu yetiştiremiyoruz, bunun da tek sebebi yabancı sayısı değil. Sıkıntı bundan çok büyük. Ufuk Sarıca'nın maç sonunda dediği gibi; bu turnuvada öğrendiklerimizi Yeni Nesil'e taşımalıyız.
Sistemi revize etmeye, oyuncularımızı "Kek Kalıbı"nın içinden çıkartıp yetiştirmeye başlamamız şart!
Bugün değilse ne zaman?
Hiçbir şey yokmuşçasına yaşama devam etmeye çalışmamalıyız. Daha önceki şampiyonalardan sonra yaptığımız gibi gerçeği kapının önünde bırakıp eve giremeyiz. Çünkü artık GERÇEK her an nefes aldığımız her yerde. Güzel günlere yürümek ümidiyle.

Murat Özyer