Elde var bir!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2017 Güncelleme 03 Eylül 2017, 02:12
Elde var bir!

İÇİNDEKİLER

"Gelecekte ne olacağını tahmin etmenin tek yolu, onu yaratmaktır." demiş Peter Drucker...
Bir gün önce oynadığımız Rusya maçında çok oynayanları enerjisini etkin kullanmayı planlayan koç Ufuk Sarıca, aynı zamanda turnuvanın devamındaki rotasyona yeni isimler katmayı hedefleyerek önemli bir karar vermiş. Baskılı tam saha savunmamızı turnuvaya yaymak için oyuna katkı yapacak oyuncu sayısını artırmak doğru stratejiydi.
Yaptığı basın toplantısında Melih ile ilgili olumlu düşüncelerini ve beklentisini belirtmesi Büyük Britanya maçı ile ilgili mental hazırlıkların başladığının göstergesi idi. Melih'i ilk beş başlatmak, şut kaçırsa da çıkarmamak Sarıca'nın planının bir parçasıydı ve başarılı oldu. Artık Melih de rotasyonun önemli bir parçası oldu. Sıra Furkan Korkmaz da!

HAKEMLERE DİKKAT
Skorda keskinliği arttıran Cedi takım arkadaşlarına pozisyon yaratmayı daha da geliştirirse, savunulması zor olan bir hücumcu ve top çalma ustası olarak Clevland'a gider. Bizim de böyle bir komple oyuncuya ihtiyacımız var zaten!
Lehimize açılan farkı 5 sayıya indiren Büyük Brintanya, bu turnuvadan alacağımız en önemli mesajı bize verdi; "Sizi siz yapan YIRTICILIKTAN 40 dakika boyunca vazgeçmeyin!" Euroleague- FIBA çekişmesinin bir sonucu olan hakem yönetiminin düşük kalite olması ve maç sonuçlarına etki etmesi konusunu TBF Yönetimine bırakmalıyız. Aksi halde hakem konusunun her gün ön planda tutulması, Milli Takımımız'ın o gurur duyduğumuz mücadelesini olumsuz etkileyecek.
"RAĞMEN" sloganıyla saldırgan oyunumuza devam etmemiz için takımımıza doğru yönde destek vermemiz gerektiğine inanıyorum.
Rusya'nın Sırbistan'ı yenmesi, pazartesi günü Sırbistan'a karşı oynayacağımız maçın önemini arttırdı. Kendi yolumuzun haritasını çizme şansını kazanabiliriz.

Murat Özyer