Sonunda kazanacağız!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2017 Güncelleme 02 Eylül 2017, 02:38
Sonunda kazanacağız!

İÇİNDEKİLER

'Bu son değil. Hatta sonun başlangıcı bile değil, sadece başlangıcın sonu.' (W.Churchill) Gelmeyen oyuncuların daha çok konuşulduğu bir Avrupa Şampiyonası'na başladık. Bizim açımızdan Dixon, Ersan'ın olmayışı yarı saha hücum sistemimizin akıcılığını olumsuz etkilediği gibi savunma kaynaklı sayı üretme isteğimizi arttırdığını da söyleyebiliriz. Ev sahibi olmanın coşkusu bu tempo ile avantaj haline dönüşecek bu çok net.
Koç Ufuk Sarıca, savunmada rakibi hataya zorlayan ve savunma kaynaklı hızlı hücumlarla sayı bularak takımın ritmini ve özgüvenini arttırmayı ana stratejisinin merkezine koymuştu. 2.çeyrekte uygulamaya başladığımız bu strateji amacına ulaşıp, Rusya'yı 8 top kaybı yaptırarak oyun düzeninden çıkarmamızı sağladı. 10 sayıya çıkan farkı seyircimizle beraber kapatıp maça geri döndük.
4 kısalı beşimizle ikinci yarıda baskılı savunmaya devam ederken Cedi ve Semih'in skor katkısı maçın bitmesine 8 dakika kala 58-57 öne geçmemizi sağladı.

YENİ BAŞLADIK
Maçın karara dakikaları olan son iki dakikada en zayıf yönümüz olan yarı saha hücumunda 6 kere üst üste boş dönmemiz olağan üstü mücadelemizle yenmeye yaklaştığımızı Rusya'yı elimizden kaçırmamıza neden oldu.
Euroleague hakemlerinin çağrılmadığı 2017 Avrupa Şampiyonasında, FIBA'nın Euroleague ile girdiği savaşta en büyük kozu hakemler gibi de olsa hanelerine eksi yazıldığını 18 Eylül 'de anlayacaklarını düşünüyorum.
Hepimizin beklediği mücadeleyi fazlasıyla veren milli takımımızı alkışladık alkışlamaya devam edeceğiz. Daha yeni başlıyoruz!

Murat ÖZYER