Kral’ın geri dönüşü

Konyaspor 3. dakikada Fofana ile öne geçti. Fakat 5 yıl aradan sonra Bordo-Mavili takıma geri dönen Burak Yılmaz önce skoru 1-1 yaptı.. . 90+2’de de 3 puanı getiren golü attı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2017 Güncelleme 14 Ağustos 2017, 00:59
Kral’ın geri dönüşü

İÇİNDEKİLER

Kral döndü, Trabzonspor güldü... 50. yılında şampiyonluk hedefleyen Bordo- Mavililer, Süper Kupa şampiyonu Atiker Konyaspor'u yeni transferi Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-1 yendi... Nefesleri kesen maça konuk ekip hızlı başladı. 3. dakikada Okay Yokuşlu'nun hatalı pasında topla buluşan Fofana plase bir vuruşla topu Estaban'ın solundan filelerle buluşturdu: 0-1. 9. dakikada Trabzonspor beraberliği sağladı. Mas'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Burak Yılmaz şık bir kafa vuruşuyla skoru 1-1 yaptı.

FOFANA VE ÖMER ALİ ZORU BAŞARDI
42. dakikada şık bir şekilde rakibinden sıyrılan Yusuf Yazıcı topu ceza alanı içindeki Burak Yılmaz'a aktardı. Burak'ın şutunda kaleci Serkan topa sahip oldu. İlk yarı 1-1 sona erdi. 67. dakikada müthiş bir pozisyon yaşandı. Rakiplerini bir bir geçen Fofana'nın topuna son anda kaleci Onur dokundu. Başta kalan topa Ömer Ali vurdu. Bu kez de Kucka çizgi üzerinde golü önledi.

BURAK ÖNCE KAÇIRDI, SONRA ATTI
Bu pozisyondan 1 dakika sonra bu kez Trabzonspor, Burak Yılmaz'la müthiş bir pozisyonu harcadı. Yıldız futbolcu Serkan'la karşı karşıya kaldı ama çerçeveyi bulamadı. Dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde Bordo-Mavililer aradığı golü buldu. Sağdan yapılan ortada Ali Turan'dan seken topu kontrol eden Burak Yılmaz skoru 2-1 yaptı. Kalan dakikalarda skoru koruyan Trabzonspor 3 puanı kaptı.



JURAC KUCKA'DAN HAYATİ HAMLE
Gecenin en önemli anlarından birisi 67. dakikada yaşandı... Maçın başarılı isimlerinden biri olan Trabzonsporlu Jurac Kucka, Ömer Ali Şahiner'in ağlara gitmek üzerine topunu son anda kayarak çıkardı. Bordo- Mavili formayla ilk resmi maçına çıkan Slovak yıldız hem mücadelesi hem de bu hamlesiyle tribünlerin büyük alkışını aldı.

BİZİM ŞİFREMİZ ERSUN YANAL!
Gecenin en başarılı isimlerinden biri olan Olcay Şahan karşılaşma sonrasında teknik direktör Ersun Yanal'a övgüler yağdırdı... Yıldız futbolcu, "Hocamızı tebrik ediyorum. Takım için gece gündüz çalışıyor, kulüpte yatıp kalkıyor. Bizim şifremiz Ersun Yanal... Hem Süper Lig'i hem de taraftarları coşturuyor. Konya çok zorlu bir rakip. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.



1925 GÜN ARADAN SONRA MUHTEŞEM START
Tam 1925 gün sonra Trabzonspor formasıyla lig maçına çıkan Burak Yılmaz attığı iki golle geceye damgasını vurdu. Son olarak 6 Mayıs 2012'de Fenerbahçe ağlarını sarsan milli futbolcu 5 yıllık hasreti müthiş performansıyla bitirdi.