Uçakta milli kriz!

Arda, 61 yaşındaki gazeteciye “Bilal Meşeeee” diye bağırdıktan sonra ağıza alınmayacak küfürler etti. Ardından da Bilal Meşe’nin boğazına sarıldı. Araya futbolcular ve gazeteciler girdi... Araya giren gazeteciler "Burası yeri mi?" dedi. Caner ise "Evet yeri" diye karşılık verdi. Kavgayı ayırmak isteyen Selçuk'a ise Arda "Sen karışma Kara!" diye yanıt verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2017 Güncelleme 07 Haziran 2017, 01:35
Uçakta milli kriz!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Milli Takım'ın Makedonya maçı sonrası uçakta yaşanan şok olayla sarsıldı... Euro 2016'daki prim skandalı sonrası bir süre kadroya alınmayan Arda Turan bu kez de Milliyet Gazetesi muhabiri Bilal Meşe'yle kavga etti. Bomba etkisi yaratan olay şöyle gelişti: Arda kafileyi Makedonya'dan İtalya'ya götürecek uçağa bindiği sırada Meşe'yi gördü. Prim skandalıyla ilgili yazdıkları nedeniyle öfkeli olduğu 61 yaşındaki gazeteciye "Bilal Meşeeee" diye bağıran milli futbolcu ardından "Biz kimden para istemişiz. Söyle hadi! Kim yazdırdı sana bunları! Ben adamın...." dedi. Ardından şaşkın bakışlar arasında Meşe'nin boğazına sarıldı. Bu sırada araya Habertürk Gazetesi fotomuhabiri Vedat Danacı girdi ve Arda'yı belinden tutarak sakinleştirmeye çalıştı.

DANACI: BURASI YERİ Mİ? CANER: EVET YERİ!
Danacı bu sırada Caner Erkin'e döndü ve "Caner, Arda'yı al buradan. Bunların yeri mi burası?" dedi. Caner ise "Evet abi yeri" yanıtını verdi. Hırsını alamayan Arda bu kez de Meşe'ye, "Senin ananı, avradını, karını, çocuğunu s...." diye küfür etti. Arda ardından, Meşe'ye doğru yumruk salladı ama isabet ettiremedi. Burak ve Caner ise Arda'ya tepki göstereceğine Meşe'ye "Otur bakalım yerine, sen sen yapıyorsun" dedi.

ARDA'DAN SELÇUK'A: SEN KARIŞMA KARA!
Olayın iyice büyümesi üzerine araya Selçuk İnan girdi. Fakat Arda, Selçuk'a da "Sen karışma kara" diye tepki gösterdi. Arda, "Üzerine basa basa söylüyorum. Senin uçağa alanların...." diyerek Yıldırım Demirören ve Fatih Terim'e de üstü kapalı verdi veriştirdi. Fatih Terim'in kavgaya oldukça yakın olmasına rağmen yerinden kalkmaması ve hiç tepki vermemesi de dikkat çekti.

ŞAKA SANDIM AMA YUMRUK SALLADI!
Uçakta Arda Turan'ın saldırısına uğrayan gazeteci Bilal Meşe o anları anlattı... Meşe, "Uçak motorlarını çalıştırdı ve kemerimi henüz bağlamıştım ki birden yanımda 'Bilal Meşeeee' diyen bağıran Arda'yı gördüm. Önce şaka yapıyor zannettim. Ancak bir-iki saniye sonra "Ben adamın ... ulan" diye bağırmaya başladı. Şoktaydım. O hala ana avrat, din iman küfürlere devam ediyordu. Birden yanımıza önce fotomuhabirimiz Vedat Danacı geldi. 'Ne yapıyorsun Arda' deyip onu sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada salldığı bir yumruk boşa gitti" diye konuştu. Bilal Meşe, Arda'yı Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edeceğini de söyledi.



ARTIK KENARA ÇEKİLİYORUM
40 Yıllık
gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran Arda Turan düzenlediği basın toplantısında Milli Takım kariyerini sonlandırdığını söyledi. Yıldız futbolcu, "Üzerimde Milli Takım tişörtüyle böyle bir olay yaşadığım için üzgünüm. Pişman mıyım? Değilim, kuş gibiyim. Hocamla ve federasyon başkanıyla konuşarak Kosova maçında olmamamın kararını aldık. Uzun zamandır takıma zarar verdiğimi düşünüyordum ve kenara çekileyim diyordum. Artık zamanının geldiğini düşünüyorum. Milli Takım kariyerimi bitiriyorum" diye konuştu. Arda'nın konuşması sırasında bazı gazetecilerin toplantı odasınından çıkması da dikkat çekti.

TERİM: İLK ANDA DUYMADIM
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim Arda Turan'ın gazeteci Bilal Meşe ile kavgası sonrası dün, "Çok üzüldüm. Olayı ilk anda duymadım. Detayları öğrenince böyle bir karar aldık." açıklamasını yaptı.

FUTBOLCULARA UYARI
Yaşanan kavga sonrası dün Selçuk, Caner, Burak ve Gökhan ile toplantı yapan Terim, herkesten sadece Kosova maçını düşünmesini istedi.

FATİH DOĞAN (SABAH): UTANÇ VERİCİYDİ
Milli Takım uçağında 25 yıllık meslek hayatımın en can sıkıcı ve utanç verici sahnelerinden birine şahit oldum. Arda uçakta 300 milli maçını geride bırakmış duayen Bilal Meşe'ye sözlü,küfürlü ve fiziki saldırıda bulundu. Gözünü öyle karartmıştı ki araya giren ne bizler ne takım arkadaşları önünü almakta zorlandık. Şahit olmaktan büyük acı duyduğum küfür ve bu yaşananlar herkes için bir kırılma noktasıdır.

VEDAT DANACI (HABERTÜRK): HER TÜRLÜ KÜFÜRÜ ETTİ
Arda, Bilal Meşe'nin üzerine yürüyüp küfür etti. Hem de öyle böyle küfür etmedi. 52 yaşındayım, daha önce böyle bir olaya şahit olmadım. Bir tek Bilal Meşe'nin torununa küfür etmedi. Ben araya girdim. Caner'e "Uzaklaştırın, burası yeri değil" dedim. Caner bana "Tam da yeri" yanıtını verdi. Birkez daha şok oldum. Olaydan sonra Arda'yla konuşmadım, yüzüne bakmadım. Bakmak da istemedim.

BARCELONA KULÜBÜ OLAYI ARAŞTIRIYOR
Makedonya maçı sonrası uçakta Arda Turan ve gazeteci Bilal Meşe arasında yaşananlar İspanyol basınında da geniş yankı buldu... TV'ler ve internet siteleri, Barcelona Kulübü'nün olayın ayrıntılarını araştırdığını duyurdu. Arda'nın bu olaydan sonra zaten az olan Barcelona'da kalma şansını iyice bitirdiğini vurgulandı. Katalan kulübünün bu tür olaylara göz yummayacağını belirten İspanyol basını, "Artık vedası kesinleşti. Takımda kalması mümkün değil" dedi.