Obra kadabra sıra kupada

İstanbul’un ev sahipliği yaptığı THY Euroleague Final Four organizasyonundaki ilk maçında İspanyol devi Real Madrid’i yenen Fenerbahçe adını finale yazdırdı Ekpe Udoh 18 sayı, 12 ribaund ve 8 asistle tarihe geçecek bir performans sergiledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2017 Güncelleme 20 Mayıs 2017, 02:06
Obra kadabra sıra kupada

İÇİNDEKİLER

İşte Fener işte zafer... Sarı- Lacivertliler, İstanbul'un ev sahipliği yaptığı THY Euroleague Final Four organizasyonundaki ilk maçında Real Madrid'i 84-75 mağlup ederek adını finale yazdırdı.... Bu büyük organizasyonda üst üste ikinci kez finale yükselen Fenerbahçe yarın 21.00'de Olympiakos önünde tarihindeki ilk şampiyonluk için çıkacak... Sinan Erdem'de taraftarının müthiş desteğini arkasına alan Fenerbahçe maça fırtına gibi başladı. Hem içeriden hem dışarıdan çok yüzdeli atan Sarı-Lacivertliler harika savunmasıyla Real'i yıldırdı ve ilk çeyreği 21-13 önde tamamladı. Devreyi de 44-34 önde tamamlayan Fenerbahçe başarılı performansını 3. çeyreğe de taşıdı.

BAŞTAN SONA ÜSTÜN OYNADIK
Son 10 dakikaya 13 sayı farkla 63-50 önde giren Obradovic'in öğrencileri 4. periyotta da üstünlüğünü sürdürdü ve maçtan zaferle ayrıldı. Sarı-Lacivertliler'in pota altındaki yıldızı Ekpe Udoh 18 sayı, 12 ribaund ve 8 asistlik efsane performansıyla yıldızlaştı. ABD'li pivota 14 sayıyla Bogdan Bogdanovic, 12'şer sayıyla da Nikola Kalinic ve Jan Vesely eşlik etti.

COACH OBRADOVİC OYUNCULARINI ÖVDÜ: KAZANMAYI HAKETTİK
Fenerbahçe Antrenörü Zeljko Obradovic, Real Madrid karşısında kazanmayı sonuna kadar hakettiklerini söyledi. Sırp coach, "Harika bir takıma karşı oynadık. Ama onları çok uzun bir süre 4 asistte tuttuk. Bu bizim müthiş savunmamız sayesinde oldu. Şimdi finali düşünüyoruz. Olympiakos çok önemli bir rakip. Sürekli oyunun içindeler. Zor bir maç olacak" diye konuştu.

YILDIRIM DESTEK
Maç öncesinde soyunma odasına inen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım oyuncularla görüştü ve destek verdi. İsmi başkanlık için geçen Ali Koç da karşılaşma öncesi Başkan Yıldırım'ın yanına giderek başarı diledi.



2015'İN RÖVANŞI ALINDI
Fenerbahçe dün mağlup ettiği Real Madrid'e 2015 yılındaki Final Four'da 96-87 mağlup olmuştu. Sarı-Lacivertliler dün kazanıp finale yükselmekle kalmadı, İspanyol devinden rövanşı da aldı.