Kartal’ın kozu Lucescu

Beşiktaş Shakhtar Donetsk’li Taison’u transfer etmek için F.Bahçe ile yarışa girdi. Ancak araya Mircea Lucescu’nun girmesiyle ibre bir anda Kartal’a döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2017 Güncelleme 05 Mayıs 2017, 01:14
Kartal’ın kozu Lucescu

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş gelecek sezon için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Siyah-Beyazlı yönetim, Fenerbahçe'nin de gündeminde olan Shakhtar Donetsk'li Taison için ezeli rakibiyle büyük bir mücadeleye girdi. 2 kulüp sözleşmesi Aralık sonunda bitecek olan Brezilyalı oyuncuyu almak için girişimlere başlarken sürpriz bir gelişme yaşandı. Zenit'i çalıştıran Shakhtar Donetsk'in eski teknik direktörü Mircea Lucescu, bir zamanlar öğrencisi olan Taison'la bir telefon görüşmesi yaptı. Rumen çalıştırıcı bu görüşmede Beşiktaş'tan övgüyle bahsetti.

BEŞİKTAŞ'TA KRAL BİLE OLURSUN
Lucescu' nun Taison'a, "Senin tercihlerine karışmak istemem. Ancak Beşiktaş gibi bir kulüp sana teklifte bulunuyorsa hiç düşünmemelisin. Seni çok iyi tanıyorum ve neler yapacağını biliyorum. Beşiktaş'a gidersen asla pişman olmazsın. Senin futbol kimliğin Beşiktaş'ta oynamaya çok yatkın. Orada forma giyersen kral olursun" dediği öğrenildi. Bu gelişmenin ardından Brezilyalı yıldızın Beşiktaş'a çok sıcak baktığı ortaya çıktı.

KARTAL'A SICAK BAKIYOR SHAKHTAR
Donetsk'ten ayrılma planları yapan Taison'un Lucescu'nun sözlerinden sonra Beşiktaş'tan etkilendiği ortaya çıktı. Brezilyalı yıldızın Beşiktaş'ı yakından takip ettiği gelen bilgiler arasında.

LUCESCU'NUN EN BÜYÜK SİLAHIYDI
Lescu Shakhtar Donetsk'i çalıştırdığı dönemde Taison'a çok güvenirdi. Brezilyalı yıldız Rumen hocanın her zaman ilk onbirindeydi.