Kartal gol gol gol şampiyonluk geliyor

Beşiktaş Aboubakar Talisca ve Dusko Tosic ile Adanaspor’u evinde devirdi... Son 6 haftaya 7 puan önde giren Kara Kartal, 3. yıldız için artık beklemeye geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2017 Güncelleme 25 Nisan 2017, 01:31
Kartal gol gol gol şampiyonluk geliyor

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, lig sonuncusu Adanaspor'u 3-2 yenerek şampiyonluk için büyük bir avantaj yakaladı. 11. dakikada Tolgay çalımlarla topu muhteşem getirdi, araya kaçan Aboubakar'a gönderdiği topu alan Kamerunlu yıldız şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 16'da Adanaspor çok tehlikeli geldi, Vinicius ve Tevfik'in üst üste çektiği şutları savunma uzaklaştırdı. 24'te Magaye muhteşem bir pas verdi, Marcelo'nun arkasından gelerek öne geçen ve topu alan Roni sağ çaprazdan sol köşeye muhteşem bir vuruşla skora dengeyi getirdi. 44'te Oğuzhan ceza sahasına girip çaprazdan vurdu, net pozisyonda kaleci Itandje yere yatarak topu ayaklarıyla çıkardı.

TOSIC ARKA DİREKTE KENDİNİ UNUTTURDU
52'de ceza sahasına yakın noktada topla buluşan Talisca, dönerek sağ ayağıyla yaptığı vuruşla golü kaydetti. 66'da uzaktan klas bir vuruşla kaleci Fabri'yi avlayan Magaye skora dengeyi getirdi. 80'de Ricardo Quaresma'nın ortasında arka direkte kendini unutturan Dusko Tosic, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.



DUSKO TOSİC'TEN SİFTAH!
Beşiktaş'ın Sırp futbolcusu Dusko Tosic, siyah-beyazlı formayla ligde ilk golünü kaydetti. Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu belki de sezonun en anlamlı golünü kaydetti. Tosic, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Gol attığım için mutluyum ama kazanmak daha önemli" dedi.

DAHA HİÇBİR ŞEY BİTMEDİ
Beşiktaş'ın hocası Şenol Güneş, "Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, kupa ve lig… 3 günde bir maç yapıyorduk. Hiçbir şey daha bitmedi. 3 puan, 5 puan veya 7 puan bunlar önemli değil. Önemli olan o gün ne yaptığındır. Bugün eksiklerimiz var ama Başakşehir maçında iyi olmalıyız." dedi.

TOLGAY ARSLAN Q7'Yİ YAKALADI!
Tolgay Arslan bu sezon Ricardo Quaresma'dan sonra (Alanya ve Konyaspor'a) bir lig maçında iki asist yapan ikinci Beşiktaşlı oldu.



ADANASPOR DEĞİL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER!
Beşiktaş'ın 7 yabancı oyuncusuna karşılık Adanaspor Vodafone Arena'da sahaya 10 yabancı oyuncu ile çıktı. Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın'ın oynattığı tek yerli futbolcu Tevfik Altındağ ise Almanya doğumlu.



ATİBA'DAN BİR İLK!
Atiba, Beşiktaş kariyerinde ilk defa bir resmi maçta 70. dakikadan önce oyundan alındı.

SİHİRBAZ TALİSCA YİNE SAHNEDE
Beşiktaş-Adanaspor maçında takımının ikinci golünü atan Brezilyalı yıldız Anderson Talisca, siyah-beyazlı formayla çıktığı 29 resmi maçta 20 gole direkt katkıda bulundu. Bu maçlarda 14 kez gol sevinci yaşayan 23 yaşındaki Brezilyalı yıldız 6 da asist yaptı. Talisca, Süper Lig'de ise 10. golünü attı. Kartal'ın bir başka yıldızı Aboubakar ise Süper Lig'deki gol sayısını 8'e çıkarttı. Kamerunlu golcü Avrupa'da ise 6 gol attı.