Doping yapanın canını yakarız

Samsun’da konuşan Kılıç, “Doping yapanın canını yakarız, antrenörünün de kendisinin de. Radikal durumlar radikal kararlar gerektirir” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2017 Güncelleme 11 Nisan 2017, 00:00
Doping yapanın canını yakarız

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakarı Akif Çağatay Kılıç, 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'na (2017 Defolimpik Oyunları) ev sahipliği yapacak Samsun'da,spor müdürleri ve medya temsilcileriyle sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

MİLLİ TAKIMA GELEMEZSİN!
Doping yapan sporcuya hiç acımayacaklarını vurgulayan Bakan Kılıç, "Doping, bugün de olabilir ama artık şunu herkes çok iyi biliyor. Olması durumunda canını yakarız, antrenörünün de kendisinin de. Bak şimdi atletizm federasyonu bir karar aldı. Dopingle anılan sporcu ve antrenörlere 'Kusura bakma kardeşim bir daha milli takıma gelemezsin.' dedi. Radikal durumlar radikal kararlar gerektirir. Bizim kurutmaya çalıştığımız bir bataklık var. Yakalanan kişi veya kişilerin nasıl o yola geldikleri de önemli. İşin sadece üstüne bakarsan altındaki önemli kısmı kaçırırsın" ifadesini kullandı.

MASUM OLANLAR VAR AMA...
Sporcuların doping konusunda kurban durumuna düştüğü halde bundan dolayı ceza aldığının hatırlatılması üzerine Akif Çağatay Kılıç, "Yani çok uyardık ama bundan sonra diğer sporcuların hakkına girenleri ne yapacağız. Sporcunun masum olması durumu var ama sürekli aynı şeyi yapanlara ne yapacağız" diye konuştu.

HER ŞEY 2024 HEDEFİ İÇİN
Stadyumların 2024
hedefiyle inşa edildiğini ve bazılarına yenileme çalışmaları yapıldığını belirten Kılıç, "Modernizasyon yapacağımız yerler de var, güncellediğimiz yerler de var. Sportif anlamdaki tesisin verimli ve en iyi şekilde yapılması bizim hedefimiz" diye konuştu.

ALTYAPI, FUTBOL DEĞİLDİR
Bakan Kılıç, "UEFA kriterleri belli, siz yapmazsanız UEFA yapacak. O yüzden biraz çeki düzen vermeye başladılar. Altyapıyı sadece futbol olarak düşünmeyelim, boksta, atletizmde cimnastikte olsun" dedi.


Samsun'da spor basını yöneticileri ile bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç gündem belirleyen açıklamalar yaptı.

4-5 KULÜBÜN VERGİSİ YAPILANDIRILDI
Bakan Akif Çağatay Kılıç, kulüplerin vergi borçları ilgili de önemli bilgiler verdi... Kılıç, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'na olan borçlarla ilgili bazı kulüpler geldi, yapılandırmaya girdi. Onu 4-5 kulüp yapılandırdı. 36 aya bölüyorlar. İnşallah öderler. Kendileri kazançlı çıkar. Şimdi 600-700-800 milyon borcu olan var. Nasıl geldin buraya? Ben borçlanmadım herhalde siz borçlanmadınız, birileri bunu borçlanarak buraya getirdi. Doğru mu? Yıllarca ne diyoruz, bunu yapmamalıyız. Kaç senedir konuşuluyor diyebilirsiniz, biz bir noktaya getirdik bunu taslak halinde. Her şeyin de bir zamanı var. Sezonun ortasında olmaz bu iş" ifadesini kullandı.