3 kat büyüdük daha fazla büyüyeceğiz

“2002’ye kadar yapılan toplam spor tesisi sayısı 1575 iken, buna 14 yılda 1924 yeni tesis ilave ettik. 27 şehir için 30 stat projesini hayata geçirdik” "Ülkemize henüz olimpiyatı getiremedik ama burada dönen dolapları da hepiniz biliyorsunuz . Hakkımız olduğu halde bize olimpiyatları vermediler"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2017 Güncelleme 21 Mart 2017, 01:45
3 kat büyüdük daha fazla büyüyeceğiz

İÇİNDEKİLER

Futbol Zirvesi'nin ikincisi dün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada çok önemli mesajlar verdi. İşte Erdoğan'ın çarpıcı açıklamaları: "Gençlik döneminde İstanbul'da eli yüzü düzgün sahanın, bir elin parmaklarını geçmiyordu. 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını devraldığım andan itibaren şehrin spor altyapısını geliştirmek için büyük çaba sarf ettik, bu çabayı tüm ülkeye yaydık. Ülkemize henüz olimpiyatları getirememiş olabiliriz ama burada dönen dolapları da biliyorsunuz."

RÜŞTÜMÜZÜ İSPATLADIK
"Bizzat yaşadım, maalesef çok ciddi dolaplar dönüyor. Hakkımız olduğu halde bize olimpiyatları vermediler. Oralarda dönen dolaplara da şahit oldum, gördüm, biliyorum. Fakat olimpiyatlar için sporcu hazırlama ve altyapı konusunda ciddi mesafe kaydettik. 2003'ten beri ev sahipliği yaptığımız 659 uluslararası spor organizasyonu ile bu alanda rüştümüzü ispatladık"

HOLİGAN SİYASETLE OLMAZ!
"Siyasetin kalitesi yükseldikçe iktidarı sandık yoluyla değil, şikeyle, hileyle, darbeyle, tehditle, yıkıcı siyasetle elde edebileceğini sananlar, milletimiz tarafından tasfiye edilmiştir. Buna rağmen son anayasa değişikliğinde olduğu gibi hala nasıl futbolun, inşallah onlardan kurtuluyoruz, holiganları varsa, hala holigan siyasetiyle netice almaya çalışanların bulunduğunu da görüyoruz."

ADANMIŞLIK YOKSA OLMAZ
"Tıpkı futbol gibi siyaset de takım oyunudur. Plansızca oynayan, taktiği ve stratejisi olmayan bir takımın kupayı kaldırma ihtimali nasıl yoksa, milletine söyleyecek sözü olmayan siyasetçilerin, siyasi partilerin de başarı şansı yoktur. Futbol gibi siyaset de tutku, aşk, adanmışlık olmayınca sürdürülecek bir iş değildir. Kendini o işe adayacak, yani futbolun da bir inadı vardır."

İŞTE 15 YILDA DEĞİŞENLER
1- Cumhuriyet tarihinde 2002'ye kadar yapılan toplam spor tesisi sayısı 1575 iken, 14 yılda 1924 yeni tesis yapıldı.
2- Sadece 12 tane olan atletizm pistlerinin sayısını 52'ye çıktı. 10 atletizm pistiyle ilgili çalışmalar sürüyor.
3- Halı saha sayısı 578'den 1924 mahalle tipi ve 736 standart saha ilavesiyle 3 bin 238'e çıktı.
4- 2002'ye kadar 48 yarı olimpik veya olimpik havuz varken 14 yılda 78 adet yeni havuz hizmete açıldı.
5- Spor salonu sayısı 372'den 825'e çıktı.
6- 27 şehre dünya çapında 30 stadyum projesi hayata geçirildi. Statlardan 9'u hizmete girdi. İnşası süren 15 taneye ilave olarak 6 tane de ihale aşamasında olan stadyum var. Bu 30 stadyumun toplam seyirci kapasitesi 720 bin.
7- Ülke genelinde 321 futbol sahası sporcuların hizmetine sunuldu. 8-2003'ten bu yana 659 uluslararası spor organizasyonuna büyük bir başarıyla ev sahipliği yapıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde kurulan futbol standında penaltı çekerek yeteneklerini gösterdi.

ANKARA'YA STAT MÜJDESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya stat müjdesi verdi. Erdoğan, 19 Mayıs Stadı'nın yıkılacağını, yerine 40 bin kapasiteli bir stadyum yapmayı planladıklarını, proje çalışmalarının bittiğini, ihale aşamasının da süratle tamamlanıp yeni stadyumu futbolun hizmetine sunacaklarını belirtti.

YENİ ŞİDDET YASASI YOLDA
Erdoğan, Kulüpler Birliği'nin sporda şiddeti önlemek için yeni bir yasal düzenleme talebi olduğunu ve yakında meclis gündemine geleceğini söyledi.

DEFA YENİLDİLER İNŞALLAH 8. DEFA YENİLECEKLER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
, muhalefetin her seçim döneminde oy almak için kollarına girdikleri gençlere, seçilme hakkı verilmesine dahi tahammülü olmadığını ifade etti.

MESAJI ALSINLAR!
Gençlerin 18 yaşında parlamentoya girmesinin önünü açtıklarını ifade eden Erdoğan, gençlerin parlamentoya girebilmesinin genç, dinamik, ilim, irfan sahibi bir gençliğin parlamentoda yer alacağı anlamına geldiğini ifade etti. Erdoğan, "Milletten korkan, gençlerden çekinen bir anlayışla Türkiye'nin geleceği inşa edilebilir mi? Aslında bunların siyasette jübile zamanı çoktan gelmiş ama hala direniyorlar. Onun için de çıktıkları tüm maçlarda yeniliyorlar. Daha önce 7 defa yenilmişlerdi. İnşallah 16 Nisan'da 8. defa yenilecekler. İnşallah bu defa mesajı alırlar" diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Spor Bakanı Kılıç, TFF Başkanı Demirören ve kulüp başkanlarının buluşmasında sıcak görüntüler yaşandı.

ERDOĞAN İSTEDİ KUCAKLAŞTILAR
Futbol dünyasının en önemli isimlerini bir araya getiren 2. Futbol Zirvesi'ne Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek arasında yaşananlar damgasını vurdu... Son zamanlarda araları gergin olan Yıldırım ve Özbek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine barıştı. İki başkan önce el sıkışırken, ardından birbirine sarıldı. Oluşan güzel tablo sosyal medyada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yine birleştirici gücünü gösterdi. Bu kez futbol dünyasını birleştirdi" yorumları yapıldı. Yıldırım ve Özbek'in yanı sıra Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın da katılımıyla çok uzun bir aradan sonra ilk kez 4 büyük kulübün başkanı bir araya geldi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle barışan Dursun Özbek ve Aziz Yıldırım arasında geçen sohbette kahkahalar havada uçuştu.