Utan Hollanda utan

Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’ya yapılan çirkin saldırıya tepkiler artıyor... Hollandalı sporcular misafirperverliğimizi öve eve bitiremiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2017 Güncelleme 13 Mart 2017, 02:27
Utan Hollanda utan

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve vatandaşlarımıza Hollanda'da yapılan çirkin saldırılar ve zorbaca tavır büyük tepki çekmeye devam ediyor. Oysa ülkemizde yaşayan dünyaca ünlü sporcular, Türkiye'nin misafirperverliğini öve öve bitiremiyor. İşte Batılı devlet adamlarının ders almaları gereken açıklamalar:

Wesley Sneijder "4 Şubat 2017": Türkiye'de son dönemde yaşanan olaylara karşın hayat mükemmel. Eğer korku içinde yaşarsanız her şeyi daha zor hale getirebilirsiniz. Türkiye'de çok güzel bir hayatımız var. Tek sorunumuz trafik (gülüyor) Türkiye'deki insanlar çok içten ve çok sıcak.

BABAMI KAYBETTİM... HERKES MESAJ ATTI
Sneıjder'in eşi Yolanthe (31 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası): Sen bir başkasın İstanbul'um. Seni çok seviyorum. Türkiye bizim evimiz.

Jeremain Lens: Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Babamı kaybettiğimde herkes bana mesaj attı. Yaşananlar Türk insanıyla olan ilişkimin harika olduğunu gösteriyor.

Dirk Kuyt (Türkiye'den ayrılırken): Ben ve ailem Türkiye'yi çok seviyoruz.

HAYATTAN KEYİF ALMANIZ LAZIM
G.Saray'da forma giyen Hollandalı futbolcu Nigel De Jong, 11 Aralık 2016'da terör olayları sonrası yaptığı açıklamada, "Bu olaylar sadece Türkiye'de olmuyor. Hayattan keyif almanız lazım. Ne zaman ne olacağı belli değil" açıklamasını yapmıştı.

KAZIM'DAN HOLLANDA'YA TOKAT
Hollanda'da iki yıl futbol oynayan Colin Kazım, Hollanda hükümetinin faşist tavırın kınadı. Kazım, İngiltere'de Türk olduğu için ırkçı saldırıya uğradığnı da belirtti.

MESUT ÖZİL OYUNA GELMEDİ
Mesut Özil, Bild gazetesine konuştu. Bild'in "Türk taraftarlar seni ıslıkladı" sözlerine "Türk olmakla duyuyorum. Türk geleneklerine göre de yetiştirildim" cevabını veren Özil, hem Merkel hem Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ancak kendisinin politikacı değil sporcu olduğunu belirtti.