UEFA şu anda kulüplerimizden çok memnun

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “UEFA’daki üst yönetim Türkiye’deki kulüplerin ortaya koyduğu finansal yapılardan memnun” ifadelerini kullandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2017 Güncelleme 27 Ocak 2017, 00:15
UEFA şu anda kulüplerimizden çok memnun

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, NTV Spor'da önemli mesajlar verdi. İşte açıklamalar, "Geçen hafta yaptığımız bir görüşmede bana ulaşan bilgi şu anda UEFA'daki üst yönetim Türkiye'deki kulüplerin ortaya koymuş olduğu finansal yapılardan memnun. Bize bir şekilde müdahale etme ya da değişiklik yapmamızı beklemeyin. Yapmazsanız eğer zaten uluslararası kurallar gereğe sıkıntıya düşeceksiniz. Onun için gelin bunları beklemeden uygulamayalım"

DAHA DÜZENLİYİZ
"Finansal fair play kuralları hayata geçtiği için daha bir çeki düzenli gidiyor bazı şeyler. İlhan Başkan sporcu alıp daha sonra satma konusunda güzel örnekler yaşattı. Şu anda Gençlerbirliği'nin borcu yok. Tam aksine kasasında ciddi likiditesi var. Ama tüm kulüpler böyle değil. İlla biz yurtdışından birilerinin bir şey yapmasını mı bekleyeceğiz!"

FEDERASYONLARIN DENETİMİNİ ARTIRACAĞIZ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bizim para kaynağı bakımından bir sıkıntı yok, bunun verimli kullanılmasında sorunumuz var. Denetimler çok daha fazla artacak. Ama sizin paralimpik oyunlarına gitmeden önce yaptığınız açıklamanın kafanızda olanın tümü gerçekleşti mi diye sorarsanız hayır derim. Ama yüzde 80'i gerçekleşti. Bu da fena bir değişiklik değil. Bazı eleştiriler geliyor şurada falanca kişi yönetimde olmuş. Ben baktığım zaman bazı eksiklikler olabilir ama önemli olan sizin o eksiklikleri yönetebilmeniz. Düzeltmezseniz elimizdeki yetkiyi sonuna kadar kullanırız" dedi.

ÇOK RAHAT YAPARIZ
Türkiye altyapısı, potansiyeli, konumu, tarihi itibariyle çok rahatlıkla olimpiyatları yapabilir. Daha önce yaşadığımız olumsuzlukların yaşanmaması için adımların atılması sonrasında karar verilir.

YASADAN GELEN YETKİ AYNEN KULLANILMALI
Bakan Kılıç, "En çok konuşmamız gereken konulardan birisi 6222'nin uygulaması. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve biz bu yasayı uygulamaktan sorumlu üç bakanlık bir araya geldi ve bir sorun mu var hepsini masaya yatırdık"

GEREĞİNİ SÖYLEDİM
"Burada kimi yerde kolluk yakalıyor, adalete teslim ediyor maalesef bazı yerlerde dediğiniz gibi savcıların daha dirayetli durması gerektiğini söyledim"