Kupaya 3 elle sarıldık

Seri başı olan üç temsilcimizden Beşiktaş, İsrail ekibi Hapoel Sheva, F.Bahçe, Rus Krasnodar, Osmanlı ise Yunan Olympiakos’la eşleşti. İlk maçlar 16 Şubat’da deplasmanda, rövanşlar 23 Şubat’ta Türkiye’de

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2016 Güncelleme 13 Aralık 2016, 00:18
Kupaya 3 elle sarıldık

İÇİNDEKİLER

Dün Türkiye'nin kalbi İsviçre'de attı... Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turu eşleşmeleri İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi. Kura çekimine, UEFA Avrupa Ligi gruplarında ilk iki sırayı alan 24 takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenen 8 takım olmak üzere 32 takım katıldı. Tarihimizde ilk kez üç takımla yer aldığımız kura çekiminde tam dişimize göre rakiplerle eşleştik. Seri başı olan üç temsilcilerimizden Beşiktaş, İsrail'den Hapoel Beer-Sheva, Fenerbahçe Rusya'dan Krasnodar ve Osmanlıspor da Yunanistan'dan Olympiakos'un rakibi oldu.

FİNAL MAÇI 24 MAYIS'TA STOCKHOLM'DE
Türk ekipleri ilk karşılaşmalarını 16 Şubat 2017 tarihinde deplasmanda oynayacak. Rövanşlar ise 23 Şubat 2017'de Türkiye'de oynanacak. Dünkü kura çekiminde aynı ülkeden takımlar eşleşmedi. Fakat temsilcilerimiz son 16 turunda yer alırsa birbirine rakip olabilecek. Avrupa Ligi'nde final karşılaşması ise 24 Mayıs 2017'de İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da oynanacak.

HAPOEL KÜÇÜMSENİRSE BAŞIMIZA İŞ AÇABİLİR
Beşiktaş ile eşleşen Hapoel Beer Sheva bu sezon aldığı flaş sonuçlarla dikkat çekiyor. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Celtic'e elenerek Avrupa Ligi'ne kalan İsrail ekibi, grupta Inter'i İtalya'da 2-0, evinde ise 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 yendi. Southampton ile iki maçta berabere kalmayı başaran Hapoel, Sparta Prag'a ise iki maçta da mağlup oldu. Liginde 13 haftada aldığı 31 puanla lider durumda bulunan İsrail ekibi küçümsenmesi durumunda her takımın başına iş açacak bir takım. Hapoel'i Barak Bakhar çalıştırıyor.

KRASNODAR'IN KOZU İKLİM SIKINTISI İSE TAKVİM!
Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar, Rus futbolunun son yıllarda ismini duyuran temsilcilerinden... Avrupa Ligi I Grubu'nda Schalke, Nice ve Salzburg'la mücadele eden Krasnodar, 7 puan ve ikili averajla ikinci olarak tur vizesini aldı. Krasnodar, Rusya Ligi'nde ise 17 haftada aldığı 28 puanla 5. sırada yer alıyor. 6. haftada Oleg Kononov'u gönderip takımın başına Igor Shalimov'u getiren Rus ekibinin avantajı soğuk iklim. Fakat Rus Ligi'nin 3 Mart'a kadar tatilde olması büyük dezavantaj. Krasnodar'ın en önemli silahları Brezilyalı sol açık Joaozinho ve Rus forvet Somolov.

OLYMPİAKOS ESKİ GÜNLERİN ÇOK UZAĞINDA KALDI
Avrupa futbolunun köklü kulüplerinden Olympiakos son yıllarda eski gücünden uzakta... Son 6'sı üst üste olmak üzere son 20 yılda 18 kez ligi zirvede bitiren Pire ekibi bu sezon da 11 haftada 25 puanla zirvede yer alıyor. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Beşiktaş'ın rakibi Hapoel Beer Sheva'ya elenen Olympiakos, Avrupa Ligi'nde APOEL, Young Boys ve Astana'nın bulunduğu grubu 2. bitirdi. Arjantinli büyük tecrübe Estaban Cambiasso, ligde 10 maçta 9 gol atan Ideye Brown ve orta alanın beyni Fortounis takımın kozları.

ARSENAL'İN KADERİ BAYERN MÜNİH
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu kura çekimi de Nyon'da gerçekleşti... Arsenal, son 5 yılda 3. kez bu turda Bayern Münih'in rakibi oldu. Son şampiyon Real Madrid ise Napoli ile eşleşti. Diğer eşleşmeler şöyle: Manchester City-Monaco, Benfica-Borussia Dortmund, Porto-Juventus, Leverkusen- Atletico Madrid, PSG-Barcelona, Sevilla-Leicester. Son 16 turunda ilk maçlar 14-15 ve 21-22 Şubat'ta oynanacak.