Türk finali neden olmasın!

Türk futbol tarihinde ilk kez Avrupa Ligi’nde 3 takım son 32 turuna kaldı. Üstelik Fenerbahçe, Beşiktaş ve Osmanlıspor kuraya seribaşı olarak katılacak. M.United ve Shakhtar dışında da üst düzey rakip olmadığı hesap edildiğinde UEFA finalinin 2 Türk takımı arasında olma ihtimali azımsanmayacak kadar çok.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2016 Güncelleme 10 Aralık 2016, 01:43
Türk finali neden olmasın!

İÇİNDEKİLER

2016/17 sezonu UEFA Avrupa Ligi grup maçları perşembe günü tamamlanırken son 32 turuna 3 Türk takımının birden kalması Türk futbol tarihine bir ilk olarak geçti. Üstelik 3 takımımız olan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Osmanlıspor pazartesi günü gerçekleştirilecek son 32 turu kura çekimine seribaşı olarak katılacaklar. Eğer takımlarımız için her şey yolunda giderse ve kupada Manchester United ile Shakhtar Donetsk dışında 1. sınıf bir kadoya sahip bir takımın bulunmadığı hesap edilirse 2 Türk takımının 24 Mayıs 2017 tarihinde İsveç'in başkenti Stockholm'deki finalde yer almaması için hiçbir neden yok. Bundan 16 yıl önce Galatasaray'ın gerçekleştirdiği başarıyı bu sezon 3 takımızdan biri tekrarlayabilir.

ŞUBAT AYINDA TÜRKiYE HEYECANA DOYACAK
Şimdi herkes pazartesi günü çekilecek kurayı dört gözle bekliyor. 3 takımımız da seri başı olduğu için nispeten daha kolay maçlar bizi bekliyor. M.United'ın Fenerbahçe'ye Villlarreal'in de Osmanlıspor'a aynı grupta oldukları için çıkma şansı yok. UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda ilk maçlar 16 Şubat, rövanşlar ise 23 Şubat tarihinde oynanacak. Şubat ayında futbola ve heyecana doyacağız!