Şampiyonlar Ligi görünümlü Avrupa Ligi

F.Bahçe’ye UEFA Avrupa Ligi’nin ölüm grubu çıktı. 2. torbadan katılmak da Fener’e yaramadı. Kanarya M.United, Feyenoord ve Zorya ile ilk 2 için mücadele edecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2016 Güncelleme 27 Ağustos 2016, 00:00
Şampiyonlar Ligi görünümlü Avrupa Ligi

İÇİNDEKİLER

Avrupa Kupaları'nda en güçlüleri çekme alışkanlığına sahip olan Fenerbahçe için tarih yine tekerrür etti. Temsilcimiz 2. torbadan katıldığı kurada Şampiyonlar Ligi gruplarına benzer bir kura çekti. İlk torbadan İngiliz devi Manchester United geldi. Fener en güçlüsünü çekti. Geçen sezon Premier Lig'de kötü bir sezon geçiren ve ilk 4'e giremediği için Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Manchester United, Pogba, İbrahimovic, Mkhitaryan gibi yıldız transferlerle süslediği kadrosunu teknik direktör olarak da Jose Mourinho'ya teslim etti.

ÜÇÜNCÜ TORBADAN DA GÜÇLÜ TAKIM GELDİ
Üçüncü torbada ise Kanarya'nın dişine göre birçok takım vardı ancak aralarından Hollanda ekolünün güçlü temsilcisi Feyenoord geldi. Kırmızı-beyazlılarda forma giyen 'eski dost' Dirk Kuyt'ı görmek belki herkesi memnun edecek ancak bu ziyareti yine de Feyenoord formasıyla rakip olarak yapmasını kimse tercih etmezdi. 4. torbadan gelen Ukrayna temsilcisi- Zorya Luhansk geldi. Ukrayna ekibi sarı-lacivertliler için kolay bir rakip olsa da fizik olarak güçlü bir ekip.

M.UNİTED ÇOK GÜÇLENDİ
A Grubu'na 1. torbadan gelen Manchester United, bu grubun en güçlü takımı olarak dikkat çekiyor. Bu sezon transfere en çok para harcayan takım da onlar oldu. Teknik direktörülük görevine Jose Mourinho'yu getiren İngiliz ekibi kadrosuna PSG'den Zlatan İbrahimovic ve Juventus'tan Paul Pogba'yı dahil etti. Bunların dışında Mkhitaryan ve Eric Bailly'yi de alarak kadrolarını daha da güçlendirdiler. Fenerbahçe, Manchester United ile çok zorlu 2 karşılaşmaya çıkacak ve alacağı her puan çok değerli.

FEYENOORD DİŞLİ BİR TAKIM
Fenerbahçe'ye 3. torbadan rakip olan Feyenoord'da, Fenerbahçe'nin eski yıldızı Dirk Kuyt forma giyiyor. Toplam kadro değeri 73 milyon Euro'yu bulan Hollanda ekibinin diğer etkili isimleri Steven Berghuis, Van der Heijden, Jens Toornstra, Eljero Elia ve Tony Vilhena. Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Feyenoord, kendi liginde oynanan 3 karşılaşmada yenilgi yüzü göremedi ve 9 puanda lider durumda. Feyenoord, 3 maçta 8 gol atarken kalesinde hiç gol görmedi.

ZORYA LİGE ÇOK İYİ BAŞLADI
4. torbadan gelen Zorya da çantada keklik değil. Yine de Zorya Luhansk, Ukrayna'nın düşük bütçeli takımları arasında yer alıyor. Yaklaşık 16 milyon Euro değere sahip olan Luhansk takımı Ukrayna ligine de iyi bir başlangıç yaptı. İlk 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden takımda orta sahanın ofansif yönü oldukça dikkat çekici. Geçtiğimiz sezon Shakhtar Donetsk'e 6 oyuncu birden kiralayan ekip bu sezon o futbolcuların dönmesiyle birlikte daha da güçlendi. Dikkat edilmesi gereken bir takım.