Sistemi bozdu korktu kaçtı

Resmi siteden “Pereira transferlerin ardından başbaşka bir oyun formatını denedi. Bununla kalmayıp takımla ilgili bilimsel verilerin toplanmasını engelledi” açıklamasını yaptı. Portekizli teknik adamdan bu konular hakkında yazılı savunma istediklerini açıklayan yönetim, "Artık konuyu FİFA ve CAS süreci çözecek" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2016 Güncelleme 16 Ağustos 2016, 00:00
Sistemi bozdu korktu kaçtı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Yönetimi, dün resmi siteden yaptığı açıklamada, Portekizli hocanın sözleşmesinin tek taraflı feshedildiğini duyurdu. Sürecin bundan sonra FIFA ve CAS'ta çözüme kavuşturulacağı vurgulandı. Resmi siteden bir açıklama yapan yönetim; Pereira ve yardımcılarının 13 Ağustos Cumartesi günü kulübe haber vermeden Türkiye'den ayrıldıklarını ve antrenmana katılmadıklarını hatırlattı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Pereira ile sezon başında; yeni sezona dair, takım formasyonuna uygun transfer planlaması yapılmış ve bu plana uygun transferler yapılmıştır. Yine futbolcularda tespit edilen eksiklikleri gidermek amacıyla düzenli performans testleri yapılması kararlaştırılmış ve sezon başında ilk ölçümler yapılmıştır."

TRANSFERLER BAŞKA OYUN FORMASYONU BAŞKA
"MEVCUT formasyona uygun yapılan transferlerin ardından teknik direktörümüz bambaşka bir oyun formatını denemiştir. Yine performans testlerinin yapılması teknik direktörümüz tarafından engellenmiştir. Mevcut sözleşme tarafımızca tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Artık konu FİFA ve CAS sürecinden sonra çözüme kavuşacaktır."

DAHA ÖNCE 3-5-2 SİSTEMİNİ HİÇ DENEMEMİŞTİ
Fenerbahçe'deki görev süresi ancak 14 ayı bulan Vitor Pereira, daha önce Porto ile 2, Yunan ekibi Olympiakos ile 1 kez şampiyonluk yaşamıştı. Ancak bu takımları çalıştırırken Fenerbahçe'ye bu sezon uygulamaya çalıştığı 3-5-2 sistemini hiç denememişti.

HEÇ HESAPTA YOKTU!
Resmi açıklamadan yönetimin bu sistemden rahatsızlığı belirtildi. Pereira daha önce 4-3-3 ve 4-2-3-1 sistemlerini denemişti. Fener'in başına gelirken 4-4-2 uygulayacağını bilerten Pereira, Sow'un gidişinin ardından 4-3- 3'e dönmüş, ligin son bölümünde 4-2-3-1'i denemişti.