Futbolcular neredeyse ayağına kapanıyordu

Kocaelispor’da oynarken beni bir toplantıya götürdüler. Orada Gülen de vardı. Bazı futbolcular neredeyse onun ayağına kapanıyordu. Şok olmuştum. Bu artık sadece benlik bir olay değil. Şimdi ülke adına bir şeyler yapmalıyız. En kötü canımızı veririz, korkmasınlar. Devletimiz o pislikleri temizleyecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2016 Güncelleme 12 Ağustos 2016, 02:03
Futbolcular neredeyse ayağına kapanıyordu

İÇİNDEKİLER

Bir dönemin en ünlü futbolcularından... Şimdi ise Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı müthiş bir mücadele veriyor. Bu pisliklerin başta futbol dünyası olmak üzere tüm Türkiye'den temizlenmesi için savaşıyor. TAKVİM Gazetesi yazarı Evren Turhan, futboldaki FETÖ yapılanması ile ilgili müdürümüz Tunç Özgen'e şok edici açıklamalar yaptı.

* Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Okan Buruk, Uğur Tütüneker gibi oyuncuların ve Ertuğrul Sağlam'ın futbolculuk dönemlerinde FETÖ ile iç içe oldukları söyleniyor. Sen böyle bir şeye şahit oldun mu?
1997-98 sezonuydu. Kocaelispor'da oynuyordum. Gece bir telefon geldi. Adını söylemeyeyim ünlü oyunculardan birisi aradı. "Sabah bi yer var oraya gel seni bekliyoruz" dediler. "Ne yapacağız" diye sordum. "Sürpriz birisi ile tanıştıracağız seni" dediler. Altunizade FEM Dershanesi'ne gittim. Saydığınız bütün oyuncular oradaydı. Onların yanı sıra İsmail Demiriz ile Mutlu Topçu da ordaydı. Yıldız oyuncular 17-20 kişilik bir gruptu. Ben ve yanımdaki birkaç kişi olaydan habersiziz kimle tanışacağımızı da bilmiyorduk. Bir baktım şu an FETÖ'nün başı olan Fetullah Gülen geldi. İlk defa orada gördüm.

PAPA İLE RANDEVUSU VAR DEDİLER
"Saygı, sevgi" ile ilgili bir konuşma yaptı. Yanımdaki ünlü oyuncular "Bizim abimiz" dediler. Hepsi Türkiye'nin bilinen tanınan yıldız oyuncuları. Ona karşı inanılmaz saygılılardı. Hatta bazıları neredeyse ayaklarına kapanacaktı. Ben de her halde çok önemli birisi dedim. Önemli bir din adam diye düşündüm. Bir ara bir baktım bir kamera bizi çekiyor. Korktum açıkçası. 22 yaşındayım. Kameralara niye çekiyorlar diye şaşırdım. O sırada 15 dakikalık kısa konuşmadan sonra özel bir telefon geldi. Fetullah Gülen'in Papa ile randevusu varmış. O an "Böyle bir kişinin Papa ile ne işi olur" diye şok oldum. Korktum açıkçası. Yanımdakilere "Bu ne ya. Biz niye buraya geldik. Bir daha böyle bir şeye gelmem çağırmayın" dedim.

* Peki bir daha gitmedin mi?
Hayır gitmedim. Benim biraz ters yapım vardır. Bir daha bana ısrar edemediler? Bir çoğunun hemen hemen her toplantıya gittiğini duyuyordum. Ama sonra neler yaptılar nasıl bir ilişki içine girdiler inanın bilmiyorum. Hatta bir dönem Giray Bulak hocama onlarla ilişkide olan bazı futbolcuların isimlerini söylemiştim. Onun bu konuları devletin üst kademesindeki kişilere iletmesini istemiştim.

AMERİKA'YA PARA YARDIMI!
* Diğer takımlarda benzer olaylar yaşadın mı?
Başka takımlarda da bu olayın arttığını gördüm. Bununla ilgili de hem maddi olarak hem de toplantılara gelme gitme adına da tacizler gördüm. Bana "Amerika'ya git. Para yardımı yap" diyorlardı. Gidenler hep bir yerlere geldi. Ben ve benim gibiler maalesef hep dışlandı. Bir takıma gidiyorsak hemen o takımdan gönderdiler. Başka bir takıma gittik.

* Peki nasıl oluyor. Takıma katılan oyuncuyla nasıl irtibat kuruyorlar?
Mesela Adana'ya gidiyorsunuz. Adana'da bir elemanları var. Gittiğiniz takımda da mutlaka bağlantıda oldukları oyuncular var. Hemen onlardan biri seni toplantılara çağırıyor. Sistemi bu şekilde kurmuşlar. "Geliyorsan gel, gelmiyorsan bir kurban parası ver" diye zorluyorlar. Hemen hemen her futbolcu bu kurban parasını ödemiştir. Özellikle alt liglerde bu örgütün çok fazla etkin olduğunu düşünüyorum. Benim dönemimden sonra bu örgütün alt liglerde daha da yaygınlaştığını duydum. Teknik direktörlere menajerlere başkanlara kadar sızdılar. Eğer onlardansan bir yerlere gelirsin. Değilsen kaybolup gidersin.

* Nasıl etkili oluyorlar bu kadar?
Bu FETÖ'cü orgüt adam kayırmayı getirdi. Çok daha yetenekli oyuncular hep ortada kaldı. Mesela milli olmuş nerdeyse efsaneleşmiş isimler var. Ama bunların bağlantısı olmadığı için bir çoğu bir yere gelemediler.

ERCİYES'TE BÜYÜK ŞOK YAŞADIM
Futbol hayatımın sonunda bir şok yaşadım. 2008-2009 sezonunda memleketimin takımı olan Kayseri Erciyes'e gittim. Futbol hayatımın son döneminde "Memleketimde oynayayım" diye düşündüm. O güzel duygularla gittim. Ama benim için tam bir facia oldu. Kayseri'ye gittiğimde sistemin içinde olmadığım için şok yaşadım. Burada gittiğim topluluk çok farklıydı. Takım içinde 15-16 kişi onlardandı. İlk önce olayın farkına varamadım.

PRİMLERDEN KESİNTİ YAPTILAR
Müslüman olarak kendi aralarında sohbet etmelerinde bir sakınca yok zaten. Ama benden çekindikleri için bu sohbet toplantılarını gizli gizli yapıyorlardı. Birkaç defa beni de çağırdılar sonra. Bunları bildiğim için toplantılarına gitmedim. Ama takım kaptanı olarak da karışmadım. Ligin başlamasının ardından maç kazandık. Primlerden emri vaki para kesilmeye çalışıldı. Çalışanlar için biz bir para keseriz genelde. Ama onun dışında bir para kesilmeye çalışıldı. Ben karşı çıktım. "İsteyen gönlü olan versin. Bu sistem değişecek" dedim. Sonradan öğrendik o kesilen para bir temsilcileri varmış onlara veriliyormuş. Sen o sistemin içine girmediğin için neler yaşamışsın. Peki sistem içindeki oyuncular neler yaşadı acaba? Onların ne kadar paralarını aldılar. Ne gibi ilişkiler içine girdiler?

FUTBOLA SIZMAMA ŞANSLARI YOK
Ben onların içine girmeden bunlara şahit olduysam. O sistemin içine giren bugüne kadar belli yerlere gelenler paralarına para katanlar şöhretlerine şöhret katanlar neler yaşamıştır siz düşünün. Onların çıkıp konuşmaları lazım. Pişmansanız pişmanlığınızı belirtin. O sistemi anlatın ki ülkesi için bayrağı için mücadele edenler, nasıl bir sisteme karşı savaştıklarını bilsinler. Devlete yardımcı olsunlar. Cumhurbaşkanımız "İnlerine gireceğiz" demişti. İşte onların anlatacakları çok önemli. Bu şekilde sporun da inine girelim. Dibine kadar girelim.

* Peki FETÖ'yü spordan nasıl temizleyeceğiz?
TFF zaten içinde bir temizlik yapıyor. Sadece idari anlamda değil her anlamda temizlik yapılması lazım. Devletin her birimine girenlerin futbol dünyasına sızmama şansı yok. Bunlar insan görünümlü şeytanlar. Oyuncuları kandırmaları çok kolay oluyor. Kusursuz bir planlama yapmışlar. Bu sadece benlik bir olay değil. Bu ülke adına yapmalıyız, konuşmalıyız. Bugün konuşmayacaksak ne zaman konuşacağız. Ülke elden gidiyor. En kötüsü canımızı veririz. Korkmasınlar. İş bulamam diye düşünmesinler. Artık o sistem çöktü. Devletimiz de sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacaktır.

BAZILARI BİLİNÇLİ, BAZILARI İSE ZORLA GİRDİ
Futbolcular saf ve temiz insanlardır. Çabuk kandırılabilirler. Oyuncunun en büyük zaafı "Seni bu takıma transfer edeceğz. Mesela 200 bin lira alıyorsa "400 bin aldıracağız" deyince onlar da seslerini çıkartamayıp sistemin içine girmişlerdir. Bazıları bilinçli, bazıları zoraki girmişlerdir. Alt liglerdeki oyuncular seslerini çıkaramayabilirler. Eziliyorlar. Para kazandıkları için konuşamıyorlar. Futbolun ahlakını bozdular. Dini duygularla ve parayla kandırdılar.

ONLARDAN DEĞİLİM DİYE PAS BİLE VERMEDİLER
2008-2009 sezonunun sonunda Erciyesspor'a gittiğimde şok edici olaylar yaşadım. Ben onlardan olmadığım için bırak selam vermeyi pas bile atmadılar. Beni oynatmamak için her şeyi yaptılar. Benim gibi 4-5 oyuncu vardı. Aynı durumdaydık. Birgün bu Fettullahçılar başkana gidiyorlar "Biz Evren abiyi istemiyoruz" diyorlar. Tabi o zaman beni yollayamadılar ama pasifize ettiler. Daha sonra bunların içinde bazı yöneticilerin olduğunu hissettim. Yöneticiler kendi adamlarına el altından para verip bazılarının taksitlerini daha önceden ödüyorlardı. Onlara uygun teknik direktör getirdiler. Beni sistem dışı bıraktılar.

ARTIK ONLAR VATAN HAiNiDi
Evren Turhan, "Özellikle 17-25 Aralık'tan sonra, yani Cumhurbaşkanımızın savaşından sonra hala futbolcu teknik direktör, menajer, yönetici maddi manevi yardımda bulunuyorsa onlar vatan hainidir. Amerika'ya gidenlerin listesi vardır. Bu kişilerin para aktarımları varsa zaten hesap hareketlerinden belli olur zaten. Bunlar da bir veridir. Herkesi inceleyebilirler" diye konuştu.

TUNÇ ÖZGEN / ÖZEL