Federasyon’da büyük temizlik

Kurulların istifasıyla başlayan operasyon önce MHK’yı vurdu..5. üyenin FETÖ ile bağlantısı tespit edilince araştırma genişletildi. Klasman, bölge hakemleri, gözlemci ve temsilciler dahil 105 kişinin TFF ile ilişiği kesildi. MHK'den sonra sıranın Tahkim Kurulu'nda olduğu iddia edildi... MİT'ten alınan raporlar doğrultusunda TFF'deki FETÖ temizliğinin liglerin başlama tarihi olan 19 Ağustos'a kadar sonuçlandırılacağı öğrenildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2016 Güncelleme 03 Ağustos 2016, 03:27
Federasyon’da büyük temizlik

İÇİNDEKİLER

Pazar günü Futbol Federasyonu'na sızan FETÖ'cüleri temizlemek için düğmeye basan TFF Yönetimi, 105 çalışanının kurumla ilişiğini kesti. Önceki akşam Merkez Hakem Kurulu'nda FETÖ ile bağılantısı olan 5 üyeyi tespit eden TFF önce Kuddusi Müftüoğlu başkanlığındaki MHK'nin istifasını kabul etti. Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan gelen raporla örgüt bağlantısı tespit edilen üyelerin istifaları yürürlüğe konurken Yusuf Namoğlu da MHK Başkanı olarak atandı. TFF Yönetimi ardından da araştırmayı genişletti. İçlerinde klasman- bölge hakem ve yardımcı hakemleri, İl Hakem Kurulu üyeleri ile ulusal ve bölgesel gözlemcilerin de olduğu önce 94 kişinin işine son verdi. Akşam saatlerinde de temsilciler kurulundan 1 üye istifa etti. Bununla beraber 10 temsilcinin daha TFF ile ilişkisi kesildi. Böylece rakam 105 kişiye yükseldi.


MHK KURULU

19 AĞUSTOS'A KADAR TEMİZLİK SONUÇLANDIRILACAK
Futbol Federasyonu'nda Merkez Hakem Kurulu'dan sonra sıranın Tahkim Kurulu'nda olduğu öğrenildi. Sızan bilgilere göre Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Tahkim Kurulu ve Profesyonel Disiplin Kurulu'nda da önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler yaşanacağı öğrenildi. Futbol Federasyonu, Süper Lig'in belirlenen tarih olan 19 Ağustos'ta başlaması için her türlü önlemi aldığı ve FETÖ operasyonunun bir an önce sonuçlandırılacağı belirlendi.

TAKVİM / ÖZEL