Ne 6 ne 28 derbi 13 Nisan'da

İki kulübün istekleri dikkate alındı. TFF orta yolu buldu. G.Saray-F.Bahçe derbisi 13 Nisan'da oynanacak. Bu tarih Konya-F.Bahçe maçının 3 gün sonrasına geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2016 Güncelleme 29 Mart 2016, 00:00
Ne 6 ne 28 derbi 13 Nisan’da

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 26. haftasında güvenlik nedeniyle ertelenen Galatasaray- Fenerbahçe derbisi 13 Nisan Çarşamba günü oynanacak. Süper Lig'de 20 Mart Pazar günü oynanması planlanan ancak başlamasına kısa bir süre kala güvenlik nedeniyle ertelenen karşılaşmanın oynanacağı tarihi belirlemek için Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki merkezinde toplantı yapıldı. Toplantıya, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve başkan vekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve futbol takımı idari menajeri Hasan Çetinkaya katıldı.

BAŞKAN ÖZBEK: İKİ KULÜP DE SAYGI DUYMALI
Demirören yaklaşık bir saat süren toplantının ardından karşılaşmanın 13 Nisan Çarşamba günü yapılacağını açıkladı. Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek de ertelenen derbiyi 28 Nisan'da oynamak istediklerini dile getirerek, "Fenerbahçe Kulübü de 6 Nisan'da oynamak istiyordu. Burada her iki tarafın da haklı gerekçeleri var. Neticede karar verecek olan merci federasyondur. İki kulübün de saygı duyması gerekir" dedi.

USLU: BARIŞ İÇİNDE GEÇECEK YILLARI ÖZLEDİK
Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan derbi maçların her zaman önemli olduğunu vurgulayarak, "Ancak bu derbi daha önemli bir hale geldi. Erteleme nedenini biliyorsunuz. Barış içinde geçecek yılları özledik. İnşallah bu derbi de buna vesile olur, dostça bir karşılaşma olur Önümüzdeki yıllarda da inşallah bunları göreceğiz." dedi.