Bayan Cruyff sadece Ali Şen'in çiçeğine izin verdi

Kansere yenik düşen Cruyff'u anma törenine yüzlerce çiçek gönderildi. Ancak Johan Cruyff'un eşi Danny Coster sadece Ali Şen'in gönderdiği çiçeğe izin verdi. Ali Şen son ana kadar Cruyff ailesi ile irtibat halindeydi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2016 Güncelleme 28 Mart 2016, 00:00
Bayan Cruyff sadece Ali Şen’in çiçeğine izin verdi

İÇİNDEKİLER

GEÇTİĞİMİZ hafta yakanlandığı kanser hastalığıyla verdiği savaşı kaybeden Johan Cruyff, dünya futbolunu adeta yasa boğmuştu. Futbol oynadığı dönemde dünyanın en iyisi olan Hollandalı yıldız için geçtiğimiz günlerde Amsterdam Arena'da bir anma töreni düzenlenmiş ve bu törene Fenerbahçe'nin efsane başkanı Ali Şen çiçek göndermişti. Sarı- Lacivert reknleri anımsatan renkteki çiçek de stadyumun ortasında hemen farkediliyordu. Ancak ilginç ve önemli bir ayrıntı sonradan ortaya çıktı. Johan Cruyff'un eşi Danny Coster, anma törenine gönderilen yüzlerce çiçeği geri çevirmiş sadece Ali Şen'in gönderdiği çiçeğin sergilenmesine izin vermişti. Bu ayrıntı Ali Şen'in dünya çapındaki sosyal kişiliğinin bir eseriydi.

ALİ ŞEN: TÖRENE KATILMAYI ÇOK İSTERDİM
TAKVİM'E açıklama yapan Ali Şen, "Cruyff ve eşi benim çok eski dostlarımdı. Yakalandığı amansız hastalığı kendisine hiç konduramamıştı. Son tahlillerde durum iyiye gidiyordu ama ne yazık ki kötü haberini işittik. Anma törenine katılmayı çok isterdim ama işim dolayısıyla katılamadım. Çok büyük bir dünya yıldızıydı. Çok üzgünüm" dedi

BİRBİRİMİZE KARŞI HEP VEFALI OLDUK
1981 yılında dünya karmasıyla birlikte İstanbul'a gelişini hiç unutmadığını belirten Ali Şen, "Beni geri çevirmemişti. Geldiler ve İstanbul'da Fenerbahçe ile maç yaptılar. Birbirimize karşı her zaman vefalı olduk" ifadesini de kullandı. Kariyerini Ajax ve Barcelona'da geçiren Cruyff son yılında futbolu bırakmayı reddetti ve Feyenoord'a gitti. O takımla da lig şampiyonu oldu.

DÜNYA KARMASIYLA GELMİŞTİ
ALİ Şen'in Fenerbahçe'nin başkanı olduğu dönemde Johan Cruyff ile ilginç bir anısı vardı. Ali Şen 1981/82 sezonunun başında dünya karmasını Fenerbahçe ile maç yapması için İstanbul'a getirtmişti. Böyle bir organizasyonun gerçekleşmesi o dönem için çok büyük sükse yapmıştı. Ancak olayın Johan Cruyff'u ilgilendiren bir tarafı da vardı. Cruyff o maçta dünya yıldızlarının kaptanıydı. F.Bahçe maçı İsa (2) ve Erol Togay (pen)'ın golleriyle 3-0 kazanmıştı. Ali Şen, Hollandalı yıldız ile olan diyaloğunu bundan sonra da sürdürdü. Hem kendisi hem de eşiyle irtibatını koparmadı.