Roma'yı değil kendini yaktı!

G.Saray 2.yarı 2-0 geriye düştü.Yasin'in golüyle umutlanan Cimbom Klose'nin golüyle yıkıldı. Ligden sonra Avrupa'ya da havlu attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2016 Güncelleme 26 Şubat 2016, 00:00
Roma’yı değil kendini yaktı!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Avrupa'ya erken veda etti. Cimbom UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda ilk maçta 1-1 berabere kaldığı İtalyan temsilcisi Lazio'ya deplasmanda 3-1 mağlup olarak elendi. Maçın 5. dakikasında ceza yayına yakın bir noktadan Parolo'nun vuruşunda top üstten dışarı gitti. 11'de Biglia'nın kullandığı köşe atışında ceza sahasında topa iyi yükselen Milinkovic'in kafa vuruşunda top Muslera'da kaldı. 18'de Sneijder'in ceza sahası dışında sert şutunda kaleci topu iki hamlede kontrol etti. 43'te Biglia'nın ceza sahası dışı sağ çaprazından sert şutunda kaleci Muslera topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Karşılaşmanın ilk devresi 0-0 berabere sonuçlandı. Maçın 46.dakikasında Galatasaray tehlikeli bir atak geliştirdi. Sabri'nin ortasında topa kimse dokunamayınca önemli bir fırsat kaçtı. 51'de Podolski ortaladı. Sabri'nin yerden kestiği topa kimse dokunamadı.

DEFANSTAKİ BASİT HATALARIN BEDELİ AĞIR OLDU
Maçın 54. dakikasında Denayer'in hatalı pasında Matri orta sahadan vurdu ama Muslera kalesindeydi. 57'de Matri'nin vuruşunda direğe çarpan top dışarı gitti. 59'da Parolo topu kafayla ağları yolladı: 1-0. 61'de Anderson topu boş kaleye gönderdi: 2-0. 62'de Yasin topu ağlara gönderdi: 2-1. 73'te Klose bomboş pozisyonda topu ağlara gönderdi. Mücadeleyi 3-1 kazanan Lazio turu geçti.

YÖNETİM İSTİFA SESLERİ
G.SARAY taraftarı, maç 3-1 olduktan sonra yönetimi ve Mustafa Denizli'yi istifaya davet etti. Roma Olimpiyat Stadı'ndaki taraftarların sesi, net olarak duyuldu. Sosyal medyada da yönetim ve Mustafa Denizli'ye büyük tepki vardı. Galatasaray'a gönül veren taraftarlar skordan çok ortaya konan futboldan rahatsız. Denizli'nin bu tepki karşısında moralinin çok bozulduğu öğrenildi.

13 MAÇTA SADECE İKİ GALİBİYET!
Galatasaray ilk maçını evinde berabere bitirdiği 12 elemeli turdan sadece 2'sinde tur atlayan taraf oldu. Galatasaray, Mustafa Denizli göreve geldikten sonra lig ve Avrupa'da çıktığı toplam 13 maçta sadece 4 kez kazanabildi. Avrupa'da aldığı başarılı sonuçlarla bilinen Denizli'nin performansı da dün hayli sorgulandı.

DEPLASMAN HASRETİ 12 MAÇA ÇIKTI
Avrupa'da son deplasman galibiyetini Schalkeye'ye karşı alan Galatasaray Lazio maçı öncesi 11 maçtır dış sahada kazanamıyordu. Sarı-Kırmızılı takım dün de İtalyan ekibi Lazio'ya mağlup olunca deplasmanda galip gelememe serisi 12'ye çıktı. Cimbom daha önce de Lazio'yla İtalya'da oynadığı maçta sahadan 1-0'lık skorla mağlup ayrılmıştı.

GALATASARAY KALESİNİ KAPATAMIYOR!
Sarı-Kırmızılılar Avrupa kupalarındaki son 27 maçının sadece 1'inde kalesini gole kapatabildi.

53 YILLIK BÜYÜK ÖZLEM
Sezon başından beri savunma sıkıntısına bir türlü çare bulamayan Galatasaray, İtalya'da da kalesinde kolay goller gördü. Duran top zaafı Lazio'da da baş gösteren Galatasaray'ın savunması sosyal medyadaki taraftarları tarafından da büyük tepki aldı. Sarı- Kırmızılı ekip, 53 yıldır bir İtalyan takımını deplasmanda mağlup edemiyor. Galatasaray son 13 deplasman maçında sadece 3 galibiyet alabildi.