Türk futbolu çetelerden kurtulmalı!

G.Saray-Trabzon maçında yaşanan Deniz Ateş Bitnel skandalından sonra Takvim, otoritelere "Türk Futbolu nasıl kurtulur" diye sordu. Erman Toroğlu, "Futbolun içinde çeteler var. Önce bu temizlenmeli" dedi. Ahmet Çakar "İllegal oluşumlar hortladı" yorumunu yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2016 Güncelleme 23 Şubat 2016, 02:17
Türk futbolu çetelerden kurtulmalı!

İÇİNDEKİLER

Türk futbolu çetelerden kurtulmalı diyen yazarlarımızın görüşleri şöyle:

ERMAN TOROĞLU: Bu çete çok branşta var zannediyorum. Bu öyle bir şey ki kimi bu işe kulüp sempatisiyle giriyor. Kimi bu işe bahis çetesiyle giriyor. Kimileri de bu işe maddi olarak girebilir. Buradaki maddiyi şöyle açalım; illa maç satarak alınan paralardan bahsetmiyorum. Futbolun her branşında para büyüdüğü için hakemlikte de para büyüdü. Öyle olunca bu hakemliği yapmak için çok saldıran olacaktır. Ayda 30 bin ile 50 bin arasında bir geliri kimse kaybetmek istemez!

İLLEGAL OLUŞUM VE ÇETELEŞMEYE BAŞLADI
AHMET ÇAKAR: Aslında birçok şey 3 Temmuz'dan sonra başladı. Bazı şeyler hasır altı edildi, bazı suçlar cezasız kaldı ve maalesef bu da futbolda illegal oluşumların hortlamasına ve hüküm sürmesine neden oldu. Türk futbolunda bazı kulüpçüler, menajerler, hocalar oyuncular ve hatta bazı basın mensupları illegal çeteleşmeye gittiler.

BAZI GÜÇLERİN ÇETELEŞMESİ KAÇINILMAZ
TURGAY DEMİR: Suyun normal aktığına inanmıyorum. Endüstriyel futbola tanıştığımız günden bu yana birileri hem suyun yatağını değiştiriyor hem de suyu kirletiyor. 200'ün üzerinde şike olayı yaşanmış, hepsini ört bas ederek kirliliğe kirlilik katmışız. Futbolun içinde bazı güçlerin derinleşmesi ve çeteleşmesi kaçınılmazdır.

HAKEM HATALARI BECERİKSİZLİKLE ALAKALI
GÜRCAN BİLGİÇ: Çete 2008'de bitti. Rahmetli Hasan Doğan göreve geldikten sonra, hakem hataları talimatla değil, beceriksizlikle gerçekleşti. Sevilen-sevilmeyen takımlar elbette vardır. Ya da hoşlanılmayan yöneticilerin takımları da bulunur. İnsanın olduğu yerde duygular vardır ve bunlar kararları etkiler.

BÖYLE BİR YAPININ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEDİM
METİN TEKİN: Bunlar iddialı düşünceler. Böyle bir şeye inanmak, bunları yöneten bir yapının olduğunu düşünmek, sahadaki her şeyi bu örgütün belirlediğine inanmaktır. Yıllardır futbolun içindeyim, böyle bir yapının varlığını hissetmedim. Büyük hatalar oldu, şüpheli maçlar oldu ama ben böyle bir yapının olduğunu hiç düşünmedim.