Ruslar Galatasaray'ı ele geçirebilir

Galatasaray'ın Denizbank'a 200 milyon dolar borcu olduğunu söyleyen Adnan Polat, "Denizbank Ruslara ait. Sberbank bir karar verir de Sportif AŞ'ye el koyabilir. Ya da bir Katarlı gelip bizi alabilir" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2015 Güncelleme 29 Aralık 2015, 01:53
Ruslar Galatasaray’ı ele geçirebilir

İÇİNDEKİLER

G.Saray'ın eski başkanı Adnan Polat, özel bir kanala açıklamalarda bulundu. Polat, Aysal'ın kendisine yaptığı suçlamalara sert cevaplar verirken; sarı kırmızılı kulübün geleceği için endişeli olduğunu dile getirdi. Stat gelirlerinin 3 yıllığına satışıyla ilgili suçlamarala cevap veren Polat, "Neymiş efendim işte biz stadın gelirlerini kullanmışız. Kullandık doğru ama biz 3 seneliğine kullandık. Baktığınız vakit Ünal Aysal döneminde Denizbank ile yaptıkları anlaşmalarda 2030'a kadar hakları oraya devrettiler. 3 sene için çok laf ediyorlar ama orada 15 sene için kimse bir şey söylemiyor. Şu anda baktığınız vakit en büyük alacaklı da Denizbank. Bildiğim kadarıyla G.Saray Kulübü'nün 200 milyon dolara yakın kredi borcu var Denizbank'a. Yani Denizbank da Ruslara ait biliyorsunuz; Sberbank. Sberbank bir karar alırsa Galatasaray'da Sportif A.Ş'ye el koyabilir. Yani öyle tehlikeler bile var. Ya da bir Katarlı gelip alabilir bizi yani" ifadelerini kullandı.

AYSAL 1 MİLYAR DOLAR HARCADI
Polat, şöyle devam etti: "Galatasaray'da borçlarını artırdım ama ben geldiğimde yıllık gelir 60-70 milyon dolardı. Bıraktığım vakit 200 milyon doların üzerine çıkmıştı. Yani o anda o zamanki gelirler ile 4 senelik gelir ile ben aldığım vakit aşağı yukarı borçları kapatabiliyorduk. Onun dönemini bilemiyoruz çünkü şeffaflık ortadan kalktı. Ünal Aysal benim dönemi 6 ay 'Ernst and Young'a incelettirdi. Ben Aysal dörneminde 1 milyar dolara yakın harcama yaptı diyorum."