"Yemeyecek, içmeyecek o futbolcuyu alacaklar"

Sabah Gazetesi'nin usta yazarı Rıdvan Dilmen bugünkü köşesinde, Kasımpaşa karşısından şok bir beraberlik alan Galatasaray'ı değerlendi. Mustafa Denizli'nin zamana ihtiyacı olduğunu söyleyen Dilmen, CimBom'a çok önemli bir transfer önerisinde bulundu.

Giriş Tarihi 30 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2015, 07:59
Yemeyecek, içmeyecek o futbolcuyu alacaklar

İÇİNDEKİLER

Dün Kasımpaşa, Galatasaray'a göre daha iyi top oynadı. Galatasaray iki kez öne geçti ama skoru bir türlü koruyamadı. Zaten Galatasaray iki kez öne geçtiği için bu 1 puanı alabildi. Yoksa sahada bir puanlık oyun bile yoktu. Şimdi dönüp tabloya baktığımızda sarı kırmızılı ekibin, son dört maçında 11 gol yediğini görüyoruz. Türkiye Ligi'ni tanımayan, kulüplerin isimlerini ve puan cetvelini bilmeyen biri bu maçı izlediğinde, sahadaki kırmızı takımın, 1 puanı korumak için mücadele ettiğini söyler ve beyaz formalı takımın da ligde rakibinden 5 puan önde olduğu düşünür. Çünkü sahadaki oyun bunu gösteriyordu. Kasımpaşa eminim, galibiyeti kaçırdığı için üzülmüştür.
DENİZLİ SÜRPRİZLE BAŞLADI"
Şimdi G.Saray'ın başında yeni teknik direktörleri var ve bunun için devre arasına kadar biraz yutkunmamız lazım. Bu mevcut dönemde, G.Saray'ın Denizli tercihi en iyi tercihti. Denizli'nin ilk maçında ne yapacak diye bekledik, sürpriz olarak belki Emre Çolak'ı 11'e aldı diyebiliriz bir de "Madrid'de Hakan Balta'yı Taffarel mi yoksa Denizli mi sol bek oynattı?" diye sorabiliriz.. Çünkü dün de sol bek başladı...
"HOŞ DEĞİL"
Galatasaray'a baktığımızda yetenek olarak en iyi oyuncusu kim; Sneijder.... Şimdi oyuncuların ve yönetimden baz isimlerin geçmiş teknik direktörleri hakkında konuşmaları hoş değil. Mesela Sneijder o 'Taktiğimiz yok' açıklamasını, Atletico Madrid ve Antalya maçı için mi yaptı yoksa, genel maçlar için mi konuştu diye sorarım. Eğer genel için söylediyse, "Hoca üç kupa kaldırdı" derim. Bir oyuncu "Bizim taktiğimiz yok" diyerek bu tip açıklamalar yapamaz. Hoş değil...
'GOL GELİYORUM' DEDİ
Dün Podolski sahada hiç yoktu. İlk yarıda Denizli'nin on birine baktığımızda, Emre sol ayaklı Salçuk'un önüne doğru oynadı, Sneijder sola kaydı ve Emre'nin önüne doğru oynadı. Yasin de zaten sol uçta kaldı. G.Saray yavaş yavaş geriye de yaslanınca, Denizli orta alanı dengelemek için ikinci yarı Jose'yi oyuna aldı. Galatasaray'ın yediği ikinci golü tekrar tekrar izlemesi lazım. Adem sağdan içeri giriyor, iki adamı geçiyor, altıpasta Eren vuruyor kaleciden dönüyor, sonra Titi vuruyor gol oluyor. Normalde bu pozisyonun ofsayt olması lazım ama Galatasaray öyle yaslandı ki geriye pozisyon golle sonuçlandı.
"G.SARAY YEMESİN İÇMESİN DONK'U ALSIN"
G.Saray takımının bu lig yarışında olması için yapacağı tek bir şey var; oyuncu kalitesini arttırması lazım. Bunu da uzakta aramayacak. Yemeyecek, içmeyecek Donk'u transfer edecek. Hollandalı oyuncu, mevkisi itibari ile lig standartlarının en iyi oyuncusu. Galatasaray'da da o bölgede ciddi bir sorun var.