TSYD sporu siyasete bulaştırdı

Statlara alınmayan spor gazetecilerinin haklarını korumayan, kendi üyelerinin uğradığı haksızlıklar karşısında açıklama bile yapmayan TSYD, sporla ilgisi olmayan gazetecilerin haklarını savunmak için kınama yazısı geçti. TSYD sporu siyasetle karıştırdı. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarına kınama yazısı geçti. Üyelerinin sert tepkisiyle karşılaştı. Üyeler "Sen önce statlara idmanlara alınmayan spor muhabirlerinin hakkını savun" dediler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2015 Güncelleme 28 Kasım 2015, 01:30
TSYD sporu siyasete bulaştırdı

İÇİNDEKİLER

Her haksızlıkta başını kuma gömen TSYD, iş siyaset olunca ortaya çıktı. Taraf oldu, büyük tepki topladı. Türkiye Spor Yazarları Derneği, Fenerbahçe Kulübü tarafından Şükrü Saracoğlu Stadı'na alınmayan 5 ulusal gazete spor muhabiri için hiçbir savaş vermezken ve bu duruma boyun eğerken Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmaları üzerine kınama yazısı geçti. Kendi üyelerinin haklarını bile korumayan bir açıklama bile yapmayan Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin sporla uzaktan yakından bir ilgisi bile olmayan bir olay için tepki vermesi, büyük bir şaşkınlıkla ve tepki ile karşılandı.

ÖNCE MUHABİRİNİ KORU
Kendi çatısı altındaki üyelerinin uğradıkları haksızlıklar konusunda sesini bile çıkarmayan, bazı gazetelerin spor muhabirlerinin akreditasyonları yapılmasına rağmen statlara sokulmazken durumu seyreden Oğuz Tongsir yönetimindeki TSYD, dün yayınladığı 'kınama yazısı' ile sporla siyaseti birbirine karıştırdı.

SİYASETLE NE İŞİN VAR
Maçlara alınmayan spor gazetecileri, "TSYD yönetimi, bizim uğradığımız haksızlıklar karşısında bırakın kınama yazısını her şeye boyun eğerken, şimdi mi aslan kesildi? Sporla ilgisi olmayan gazetecilerin haklarını savunmak TSYD'ye mi düştü? TSYD önce bizim hakkımızı korusun" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ERMAN TOROĞLU: AZİZ YILDIRIM'I KINAMADI CAN DÜNDAR'I SAVUNUYOR!
TSYD, Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmasına kınama yazısı yazmış... Şimdi TSYD'ye bir tavsiyem var; Baştan sona aynı cümleleri kullanarak Can Dündar ile Erdem Gül'ün yerlerine Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın tribününe alınmayan 5 gazetecinin ismini yazsınlar, Fenerbahçe Kulübü'ne göndersinler. "Tutuklanmak" cümlesinin yerine de görev yerleri olan stada alınmayarak açık havada zorla serbest tutuklama yaptırılan bu genç arkadaşlarımızın şikayetlerini yazarak Fenerbahçe Kulübüne bir kınama yazısı gönderselerdi o zaman şimdi yaptıkları kınamayı geçerli hale getirirlerdi. Eğer o gün bu eylemi yapsalardı şimdi Can Dündar ile Erdem Gül'ün kınamasını bana kabul ettirirlerdi.

EMRE BOL: BEN MAÇLARA ALINMAZKEN NEREDEYDİN TSYD!
TSYD Genel Başkanı, Cumhuriyet Gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar'ın tutuklanmasını eleştirmiş ve "gazetecilik yapmak suç değildir" açıklamasını yapmış. 20 yılı aşkın bir süredir gazetecilik yapıyorum. Bu ülkede "sadece gazetecilik" yapanların tutuklandığını hiç görmedim. TSYD, yargı kararlarına karışacağına ve "beylik" açıklamalar yapacağına önce spor gazetecilerinin sorunlarını çözsün. Benimle beraber 5 gazeteci halen Fenerbahçe tesislerine giremiyoruz. Haber alma hakkımız Başkan Aziz Yıldırım tarafından hukuka aykırı bir şekilde engelleniyor. Sevgili Oğuz Tongsir Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine karşı yaptığı açıklamayı Aziz Yıldırım'a karşıda yapsa ya! TSYD'yi siyasetin içine sokmayın. İş yapmak istiyorsanız "spor gazetecilerinin" sorunlarını çözün.