Güneş en tepede parlıyor

Siyah-Beyazlılar, Sivasspor'u devirerek zirvedeki yerini korurken, teknik direktör Şenol Güneş de 21 yılın en iyi puan ortalamasına ulaştı. 12 . haftalar baz alındığında ise ikinci sırada

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2015 Güncelleme 23 Kasım 2015, 00:00
Güneş en tepede parlıyor

İÇİNDEKİLER

Şenol Güneş, Beşiktaş'la adeta ikinci baharını yaşıyor. Kara Kartal, Medicana Sivasspor'u yenip liderliğini sürdürürken Şenol Güneş, 2.42'lik puan ortalamasına ulaştı. Güneş böylece 21 yıllık kariyerinin en yüksek puan ortalamasını elde etti. Güneş geçtiğimiz sezon Bursaspor ile sezonu 1.68'lik puan ortalaması ile tamamlamıştı. Kurt hoca, ligde en yüksek puan ortalamasını 1995-1996 sezonunda 2.41 ile Trabzonspor'da ulaşmıştı. Güneş'in 21 sezonundaki 12. haftalara bakıldığında ise başarılı hoca en iyi ikinci sezonunu yaşıyor. Şenol Güneş, 95-96 sezonunun 12. hftasında 32 puan toplarken bu sezon 27 puanda kaldı. Bu arada Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta da 90 ve sonrasında gol atmayı başardı. Kartal, son 12 sezonun en başarılı ilk 12 hafta performansına ulaştı.

SİVAS'A KARŞI DAHA FARKLI BİR GALİBİYET ELDE EDEBİLİRDİK
Güneş maçtan sonra şu ifadeleri kullandı: "Biz düşündüğümüz oyunu ortaya koyduk. Büyük takımın zorlukları budur. O kadar bulduğunuz pozisyonları gole çeviremezseniz, bir gol yediğinizde başarısız döneceksiniz. Oyuncular topa vururken rüzgar o kadar esiyordu ki, vuruş tekniğinde sıkıntı çektiler. İlk yarıda Quaresma iyi ortalar attı. İlk yarı- da Olcay, Sosa, ikinci yarıda Gomez, Cenk... Daha farklı bitebilecek bir maçtı" dedi.

Taner KARAMAN