Bu bir darbe girişimi

Başkan Hacıosmanoğlu, oy hakkı olan 9 bin 973 üye yerin e 11 bin 251 kişilik hazirun listesi sundu. 2 yıl üyeliğini doldurmayan oy hakkı olmayan üyeler listeye eklendi. Ortalık birbirine girdi. Başkan adaylarından Muharrem Usta, "Bu Trabzon kongresine karşı bir darbe girişimidir. Kongreyi kazanmak adına oy hakkı olmayan üyeler listeye eklenmiştir. Hukuk ayaklar altına alınamaz" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2015 Güncelleme 21 Kasım 2015, 00:00
Bu bir darbe girişimi

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'un 5-6 Aralık'ta yapılacak kongresiyle ilgini tartışmalara bir yenisi eklendi. Celil Hekimoğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta ve Tahsin Usta'nın başkan adaylığını açıkladığı kongreyle ilgili son tartışma, oy kullanacak üye sayısı oldu. Ekim ayında açıklanan listede, bordo-mavililerin kongresinde tüzüğe göre üyelikle 2 yılını doldurmuş ve aidatlarını yatırmış 9973 üyenin oy kullanma hakkı olduğu yer aldı. Ancak İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi, Trabzonspor Tüzüğü'nün 29'uncu maddesindeki, "Olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkına; yasa ve tüzük hükümleri uyarınca üyelik hakkını yitirmeyen, aidat borcu bulunmayan ve üyelikte 2 tam yılı doldurmuş bulunan üyeler sahiptir" ifadesine rağmen, çeşitli hukukçulardan aldığı görüş doğrultusunda kongreye katılacak üye sayısını artırdı.

TÜZÜĞE GÖRE OY KULLANMA HAKKI BULUNMUYOR!
Son 2 yıl içinde kulübe üye yapılan ve tüzüğe göre oy kullanma hakkı bulunmayan 1278 üyenin eklenmesiyle oluşturulan yeni hazirun cetveli, dün Divan Kurulu'na gönderildi ve kulübün internet sitesinden yayınlandı. Yeni listeye göre kongrede oy kullanacak üye sayısı, 9 bin 973'ten 11 bin 251'e çıktı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başvurduğu hukukçuların, kulübe üye olduğu tarih gözetilmeksizin, aidatlarını yatırmış tüm üyelerin oy kullanma hakkı bulunduğuna dair görüş bildirdiği için yönetimin üye sayısını artırdığı belirtildi.

USTA VE HEKİMOĞLU'NDAN İHTİYATİ TEDBİR KARARI
Başkan adayları Muharrem Usta ile Celil Hekimoğlu, Hacıosmanoğlu'nun yaptığı yeni üye hamlesi karşısında büyük şok yaşarken, hukuksal süreç için girişimlere başladı. Başkan adaylarının mahkemeye başvurarak yeni üyelerin oy kullanma hakkının bulunmadığını belirterek, "İhtiyati tedbir" kararı aldıracağı öğrenildi. Muharrem Usta, şöyle konuştu: "Bu Trabzonspor kongresine karşı yapılmış bir darbe girişimidir. Hukukun ayaklar altına alınmasına asla müsaade edemeyiz. Kongrenin demokratik hukuk kuralları içerisinde yapılması için her türlü girişimde bulunacağız. Kimse Trabzonspor'u parçalamaya yönelik bir girişimde bulunmasın" diye konuştu.

BÜTÜN DİNAMİKLERİMİZLE HAREKETE GEÇMELİYİZ
Trabzonspor Başkan Adayı Celil Hekimoğlu da, genel kurul öncesi gündeme gelen yeni hazirun cetveline tepki göstererek, "Bugüne kadar kulüp yönetim tarafından hukuki anlamda defalarca bilinçli olarak hırpalanmıştır. Son yapılan hamle artık bardağı taşırmıştır. Bu sürece dur diyecek iradeyi camiamızın bütün dinamikleriyle hep birlikte ortaya koymalıyız. Yapılan yönetimin kaos planıdır. Bu açıkça ortada. Bizler bu oyunu izlemeyeceğiz. Camianın bütün dinamiklerini de konuya gereken duyarlılığı göstermeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

LİSTEDE 105 TANE HACIOSMANOĞLU!
Trabzonspor'da yeni hazirun listesinde ise dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Listede sıralamada yer yer atlamalar olurken, en çok üyenin başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun memleketi olan Trabzon'un Of İlçesi'nden yapıldığı dikkat çekti. Ayrıca listede art arta sıralı şekilde soyadı Hacıosmanoğlu olan birçok yeni üye de yer alıyor. Verilen hazirun listesinde soyadı Hacıosmanoğlu olan 105 kişi bulunuyor. Bu da adayların büyük tepkisini çekti.

YEREL BASIN: BU BiR ŞiKE GiRiŞiMiDiR!

İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin son anda yaptığı hamleye yerel basın tepki gösterdi. İşte tepkiler: Son Nokta gazetesi, Kaos kapıda", Kuzey Ekspres "Amaç ne?", İlkhaber gazetesi, "İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan kongre öncesi şike girişimi. Kongre öncesi son oyununu da oynadı.

SADECE KENDİ ADAMLARI VAR!

Trabzonsporlu hukukçular da başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sunduğu yeni hazirun listesine büyük tepki gösterdi. Trabzonspor Kulübü eski hukuk üyelerinden Hakan Orhan "Trabzonspor Yönetimi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Kürsüsü'nden aidatını yatıran tüm üyelerin 2 yılın dolmasını beklemeden oy kullanabileceği yönünde görüş almış. Bu görüş doğrultusunda yeni hazirun listesi hazırlamış. Ama listede sadece kendi üye yaptıkları 2 yılı dolmamış üyeler var. Bireysel olarak Trabzonspor'a üye olanlar yok. Kılıf da hazır. 9 bin kişilik oy kullanacak üyeler listesi ilan edildiğinde, listeye karşı kendi yaptıkları üyelere, 'Biz üyeyiz, oy kullanma hakkımız var' şeklinde tek tek itiraz dilekçesi verdirmişler. Madem, '2 yılı dolmayanlar da oy kullanabilir' görüşündesin, o zaman hepsini listeye yaz. İyi niyet
yok ki yazsınlar" dedi.