Çakma Mourinho

Türk futbolunun en pahalı kadrosunu eline alan Vitor Pereira "idolüm" diye bahsettiği Mourinho'yu taklit ediyor. Fakat Fenerbahçe maç başına 1.4 gol atarken, yıldızlar dökülüyor, sergilenen futbol camiayı adeta kahrediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2015 Güncelleme 10 Kasım 2015, 01:40
Çakma Mourinho

İÇİNDEKİLER

Transfere 70 milyon Euro gibi inanılmaz bir rakam harcayarak Türk futbol tarihinin en önemli kadrosunu kuran Fenerbahçe, sezonun başlamasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen bir türlü beklentileri karşılaşamıyor... Özellikle Sarı-Lacivertliler'in elindeki müthiş yıldızlara rağmen sürekli savunma futbolu oynaması ve neredeyse her maçı 1-0'a bağlaması nedeniyle teknik direktör Vitor Pereira hedef tahtasına oturmuş durumda. Her seferinde "idolüm" diye bahsettiği Jose Mourinho'yu örnek alan Pereira, Portekizli efsane teknik adamın yaptıklarını örnek alıyor ama adeta eline yüzüne bulaştırıyor. Fenerbahçe, elinde Robin Van Persie, Fernandao, Nani, Diego ve Lazar Markovic gibi yıldızlar olmasına rağmen maç başına sadece 1.4 gol ortalamasında kalırken, sergilenen futbol camiayı tek kelimeyle kahrediyor.

YÖNETİM İÇİNDE DE ÇOK BÜYÜK RAHATSIZLIK VAR
Üstelik Pereira, tribünlerin bile ıslıklı protestosuna maruz kalan kötü futbola rağmen geri adım atmıyor. Zar zor 1-0 kazanılan Konyaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında yapılan eleştirilere tepki gösteren Portekizli hoca, Türkiye'de futbol kültürü olmadığını söylemişti. Transfer edilen dünya yıldızlarına rağmen takımın sürekli defans yapması başta Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere Fenerbahçe yönetiminin içinde de çok büyük bir rahatsızlık yaratmış durumda.

HAKKI YALÇIN: YANLIŞLARINI YUTTURMAYA ÇALIŞIYOR
Atılan bir gol, gerçeklerin üzerini örtmesin. Özellikle Pereira'nın yanlışlarını. Sizden kimse kaşiflik yapmanızı beklemiyor! Alt tarafı futbol oynatacaksınız beyim! Elinizdeki kaliteli kadro da bunu emrediyor. Oturduğunuz koltuk da! İşin en kötü yanı, yanlışlarınızı doğrularınız gibi yutturmaya çalışıyorsunuz. Oysa doktorlardan gizlenen hastalıkların sonu bellidir! Bu berbat huyunuzdan taraftar da bıktı. Futbolun ruhu da! Fenerbahçe dün gece aciz bir Konya karşısında zor kazandı. Sebebi Pereira! Ligin 11. Haftasında Fenerbahçe ve iyi futbol hayali yine görkemli bir törenle defnedildi. Pereira'yı simgeleyen "tek golle!"

RIDVAN DİLMEN: EMNİYETLİ OYNAYABİLİR AMA BU ABARTI
Fenerbahçe 6 maçını tek farkla kazanmış, sadece Eskişehir'de iki fark olmuş. Herhalde Avrupa'da ilk 3 sırada yer alan takımların çoğu 2 ve 3 farka gidebilmiştir. Fenerbahçe, şu anda bir süreç yaşıyor. Siyahı denedi Pereira... Önde baskı yapan, hücum oynayan bir ekip istedi. Sonra beyaza geçti. Savunmasına ağırlık verip pozisyon vermeyen bir takım haline dönüştü. Ne 'ailece gidelim' takımı doğruydu, ne de bu takım doğru... Fenerbahçe 9 gol yemiş. Ligin en az gol yiyen takımı ama sadece 16 gol atmış. Molde maçının ikinci yarısı milattır Fenerbahçe adına. O günden bu yana emniyetli oynamak istiyor ama abarttı.

MEHMET DEMİRKOL: VITOR PEREIRA, KÜÇÜK MOURINHO GİBİ!
Pereıra 'Küçük Mourinho'. Ama Mourinho en azından taraftarla kavga etmiyor. Bu ülkedeki herkesi susturacağım ne demek. Kim ıslıkladı. Taraftarları susturacak herhalde. İnsan müşterisiyle kavga eder mi? Bu ülkedeki yüzde 90'ı mı dedi? Pereira bütün bu ülkenin futbol anlayışını eleştiriyor. Taraftar gelmiş memnun değil. Rakamlar belli. Topal ile Josef de Souza'nın 1 gol 0 asist. Başka bir istatistik daha söyleyeyim. Fenerbahçe'nin ilk şutu 55. dakikada ceza sahası dışından. Ondan sonra da gole kadar pozisyon yok. Gol de ilk dalıştan geldi. 30 dakikada ıslıklıyor seyirci seni. Ne diyeceksin buna. Müşteri adam güzel bir şey seyretmeye gelmiş.

HANİ BİZE VERDİĞİN SÖZLER!
Fenerbahçeli taraftarlar, sezon başındaki hedeflerinden hiçbirini gerçekleştiremeyen Pereira için sosyal medyada "Hani verdiğin sözler Vitor" ifadesini kullanıyor.

OSMANLI VE SİVAS'IN GERİSİNDE KALDI!
Vıtor Pereira yapılan yoğun eleştirilere rağmen sergiledikleri futbolu övse de rakamlar gerçekleri ortaya çıkarıyor.

İSABETTELİG 8.'Sİ!
170 milyon Euro
'ya yakın kadro değeri olan Fenerbahçe bu sezon 11 maçta 13.1 şut ortalaması yakaladı. Bu alanda Osmanlıspor, Sivasspor ve Kasımpaşa bile Sarı-Lacivertliler'i geride bıraktı. Fenerbahçe isabetli şut sayısında da maç başına 5.2'de kaldı ve Süper Lig sıralamasında ancak 8. olabildi.

'PRENS' SOUZA DÖKÜLÜYOR!
Vitor Pereira'nın sezon başında ısrarla alınmasını istediği ve yönetimin de tam 8 milyon Euro ödeyerek transfer ettiği De Souza da futboluyla hayal kırıklığı yaratıyor. Fakat Portekizli hoca ısrarla De Souza'yı 11'de oynatmaya devam ediyor.