Krizi 03.00'te Cumhurbaşkanı çözdü

Hacıosmanoğlu G.Antep maçındaki hakem skandalından sonra patladı... "Hakemler ben gelmeden oradan çıkmayacak" dedi. Yiyecek ikram edilen hakemler 4 saat odada bekletildi. Araya Cumhurbaşkanı Erdoğan girince krizin daha da büyümesi engellendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2015 Güncelleme 30 Ekim 2015, 00:53
Krizi 03.00’te Cumhurbaşkanı çözdü

İÇİNDEKİLER

BU sezon hakem hataları nedeniyle canı çok yanan Trabzonspor maç sonrası adeta patladı. Maçın hakemi Çağatay Şahan ve yardımcılarını, Avni Aker Stadı'ndaki hakem odasından 4 saat çıkamadı. Maçın ardından bağlandığı A Spor'da, "Benim taraftarların orada, bakalım o hakem stattan nasıl çıkacak" diyen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzon'daki yöneticileri arayarak, "Hakemin stattan çıkışına izin vermeyin. Orada kalıp verdiği hataları kararların muhasebesini yapsın. Ben gelince kendisiyle konuşacağım" ifadesini kullandı. Hacıosmanoğlu'nun bu telefonu üzerine de Asbaşkan Ali Kemal Başaran, Başkan yardımcıları Ali Uzunay, Yakup Aslan, Genel Sekreter Köksal Güney, yöneticiler Erol İbrahim Ağaoğlu, Onur İncehasan, Ömer Demir ve Mehmet Terzi, hakem odasının kapısının önünde beklemeye başladı. Bu sırada soyunma odasında olan hakem üçlüsü pozisyonları izleyip analiz etti.

HAKEMLERE MUZ VE YEMEK İKRAM EDİLDİ
İlerleyen saatlerde ise hakemlerin acıkacağı gerekçesiyle içeriye muz ve çeşitli yiyecekler ikram edildi. 03.35'te daha fazla beklemeyen emniyet güçleri hakemleri almak için içeri girdi. Özel uçağa binmeye hazırlanan Hacıosmanoğlu da yöneticileri arayarak, "Kıramayacağımız, ülkemizin liderinden bir telefon var. Eylemimizi sonlandıralım. Hakemlerin stattan güvenli şekilde çıkışına yardımcı olalım" dedi.

SAĞ SAĞLİM OTELLERİNE BIRAKILDILAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle olası daha büyük kriz önlenmiş oldu ve hakemler sağlıklı ve güvenli bir şekilde kalacakları otele gittiler. 06.00'da İstanbul'a gelen Hacıosmanoğlu sıcağı sıcağına konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. İbrahim Hacıosmanoğlu, krizin daha da büyümemesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın payının büyük olduğunu söyledi.

BU MEMLEKETİN EN ÖNEMLİ İNSANI ARADI
Başkan Hacıosmanoğlu, "Sabah 6'ya kadar beklememizin nedeni, benim uğrunda ölümü bile göze alacağım, saygı duyduğum, sevdiğim, bu memleketin en önemli insanının beni araması ve sorunların ortadan kalkacağını söylemesi. Bu konuda gerekenin yapılacağını bana söylemesi üzerine ben de arkadaşlara, hakemlerin sağ sağlim evlerine gönderilmeleri için talimat verdim" ifadesini kullandı.

PENALTI POZİSYONUNU ES GEÇTİ!
Trabzonspor G. Antep maçının uzatma dakikaları oynanırken Cardozo ceza sahası içinde topu çektiği sırada Gaziantepsporlu Arakoyo yatarak müdahale etmek istedi. Arakoyo yerde kayarken arkadan destek aldığı kollarıyla topu sürükledi. Bu pozisyon sonrasında ortalık karıştı.

TFF'DEN SERT TEPKİ
FUTBOL Federasyonu yaşananlara resmi siteden tepki gösterdi. Açıklamada, "Avni Aker Stadı'nda oynanan Trabzonspor- Gaziantep müsabakasının ardından maçın hakemleri ve diğer federasyon yetkilileri stadyumda zorla alıkonulmuş, çıkışlarına uzun süre izin verilmemiştir. Raporların ardından, sorumluluğu olanlar tespit edilecek, haklarında 6222 sayılı kanun çerçevesinde işlem yapılacak" denildi.