Galatasaray hesabı kesti

2014/15 sezonunda Başakşehir, Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye yenilen Galatasaray TT Arena'da Eskişehirspor ile golsüz berabere kalmıştı. Sarı-Kırmızılı ekip, bu sezon bu 4 takımla aynı statlarda oynadığı maçlarda 10 puan toplamayı başardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2015 Güncelleme 30 Ekim 2015, 00:44
Galatasaray hesabı kesti

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 10. haftasında Türk Telekom Arena'da Eskişehirspor'u konuk eden Galatasaray karşılaşmayı 4-0 kazanarak son 1 ay içindeki çıkışını dün gece de devam ettirdi. Sarı-Kırmızılılar bu karşılaşma ile birlikte geçen sezon ili kıyaslandığında son derece ilginç bir istatistiğe de sahip olmuş oldu. Geçtiğimiz sezon Başakşehir, Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye yenilen Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Eskişehirspor'la golsüz berabere kalıp sadece 1 puan alabilmişti. Sarı-Kırmızılı ekip, bu sezon ise bu 4 takımla aynı statlarda oynadığı maçlarda 10 puan topladı. Galatasaray, Başakşehir'i deplasmanda 2-0, Trabzonspor'u yine deplasmanda 1-0 yenerken, Fenerbahçe ile Kadıköy'de 1-1 berabere kaldı. Dün gece de Eskişehirspor'u 4-0 mağlup ederek geçen yıl aynı satatlardaki kötü tabloyu tersine çevirmeyi başardı.

ASTANA MAÇI SONRASI MÜTHİŞ ÇIKIŞ SÜRÜYOR
Şampiyonlar Ligi'nde önce A.Madrid yenilgisi sonra da Astana deplasmanında alınan 2-2'lik beraberlik sonrasında ciddi bir kriz yaşayan ve teknik patron Hamza Hamzaoğlu'nun geleceği bile tartışılan Galatasaray'da son 1 aylık bölümdeki çıkış son derece dikkat çekici oldu. İyi sonuçlarının yanında ortaya konan tempolu futbol ve Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica galibiyeti Sarı-Kırmızılı takımın özgüvenini maksimuma çıkarmış durumda.

ASLAN EVİNDE16. KEZ KAZANDI
GALATASARAY ile Eskişehirspor İstanbul'da 30. kez karşılaştı. Daha önce İstanbul'da rakibini 15 kez yenen Aslan dünkü maçla birlikte 16. kez galip geldi.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Kale arkasında maçı izleyen taraftarların passolig kartlarının bloke edilmesi boşluk yarattı.
Galatasaray' ın Eskişehirspor'la oynadığı karşılaşmada Türk Telekom Arena'nın tribünleri büyük ölçüde boş kaldı. PFDK'nın G.Birliği ile oynanan maçtaki çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle karşılaşmayı kale arkası tribünlerde izleyen taraftarların passolig kartlarını bloke etmesi sonrası bu bölümler doldurulamadı. Statta önemli boşluklar dikkat çekerken 250 Eskişehirspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden maçı izledi.