Başkan Yıldırım bırakacağı tarihi açıkladı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, beraat ettiği futbolda şike davasında Yargıtay kararına kadar görevinin başında kalacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 24 Ekim 2015, 12:57
Başkan Yıldırım bırakacağı tarihi açıkladı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşan Yıldırım, başkanlığı bırakma kararının arkasında olduğunu ancak bunun için Yargıtay'ın mahkeme kararını onaylamasını bekleyeceğini belirtti.
"BIRAKACAĞIM"
Yeniden yargılandıkları futbolda şike davası sonuçlandığında görevini bırakacağına dair sözünü anımsatan Yıldırım, "Mayıs ayında kongrede konuşma yaparken, yeniden yargılama devam ettiği için şunu söyledim, neticelendiğinde bırakacağımı söyledim, doğrudur, sözümün arkasındayım, bırakacağım, onu bilin. Bunu yaparken de 'söz verdi veya konuştu, bu sözü tutmak için yapıyor' falan değil. Hem ailesel hem de kendi durumumdan dolayı, iş hayatım ve diğer konularla ilgili aldığım bir karardan bunu söylüyorum. Söz olsun, laf olsun diye söylemedim, böyle bir düşüncem de yok. Artık yeni insanların gelerek burada yeni şeyler yapması için bu konuşmayı yaptım, bugün de aynı şeyi söylüyorum" diye konuştu.
KONGRE ZAMANI
Mahkeme kararının ardından sürecin önünün açıldığını, bırakma kararını uygulamayı düşündüğünü anlatan Yıldırım, "Bununla ilgili arkadaşlarımla da konuştum. Kasım ayının ikinci haftasında kongre yapmayı onlara ilettim. Beraber kasım ayının ikinci haftası kongre yapacaktık ama bazı gelişmeler oldu, gördüm. Yargıtay tasdik edene kadar başkanlığa devam edeceğim. Öyle sanıyorum ki mayıs ayına kadar da bu karar tasdik olur ama olumlu olur ama olumsuz olur" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, gelecek yılın mayıs ayının 3. haftasında genel kurul kararı alacaklarını aktardı.
"BİZE SORMADAN BIRAKAMAZSINIZ"
Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, "Sayın Başkan sizleri seçen bize sormadan görevi bırakamazsınız." dedi.
BİZİ KULLANDILAR
Bilsinler ki Trabzon'la Fenerbahçe'nin arasını bu şekilde açmak Türkiye Cumhuriyeti toplumuna zarar verir. Bu davanın bir kumpas olduğu, cemaat tarafından devlertin büyüklerinin de açıklamalarından anladığımız... Tüm davalar, bizim bilmediğimiz, ismini yavaş yavaş duyacağımız davaların sebebi Özel Yetkili Mahkemeler'dir. Türkiye'de sivil bir ihtilal yapılıyor.
UEFA BİZE YAPTIĞINI OLYMPIAKOS'A YAPAMADI
UEFA bize yaptığını Olympiakos'a yapamadı. Yanlış olduğunu anladılar. Onları Şampiyonlar Ligi'ne aldılar.

ALTYAPI'YI GEBZE'YE TAŞIYACAĞIZ
Fenerbahçe'nin altyapısından oyuncu geliyor mu gelmiyor. Bazen kendimizi kandırıyoruz 3-4 tane gelecek diye ama yok. Bir tek Uygar var şu anda bakalım onu da göreceğiz. Ülker'den gelen isim parasıyla Gebze'de 250 bin metrekarelik arsa alıp altyapıyı oraya taşıyacağız. Bütün amatör şubeler bu tesislerimizde çalışma yapacak. Kapalı spor salonları, çim sahalar her şey burada olacak. Adını da Fenerbahçe Spor Kulübü 3 Temmuz Akademisi koyacağız