50 milyon Euro 3 şut 0 pozisyon

Toplam bedeli 50 milyon Euro olan 4 oyuncu maç boyunca sadece 3 şut 0 pozisyon yaratarak hayal kırıklığına neden oldu. Ligde düşmeme mücadelesi veren Kayserispor tüm istatistiklerde Fenerbahçe'yi sollamasına rağmen yenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2015 Güncelleme 19 Ekim 2015, 00:30
50 milyon Euro 3 şut 0 pozisyon

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Kayserispor'u 1-0 yenerek 2 hafta aradan sonra 3 puana ulaşırken ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Sarı-Lacivertli takımın Teknik Direktörü Pereira Van Persie, Markovic, Fernandao ve Nani gibi hücuma yönelik oyuncuları ilk 11'e alarak karşılaşmayı kazanmak istediğini açıkça ortaya koydu. Piyasa değeri 13 milyon Euro olan Van Persie, 15 milyon Euro'luk Markovic, 15 milyon Euro'luk Nani ve 8 milyon Euro'luk Fernandao ile toplam 51 milyon Euro'luk hücum oyuncularıyla sahaya çıkan Fenerbahçe buna rağmen hiçbir varlık gösteremedi. Kayserispor gibi etkisiz bir takım karşısında bu futbolcularla 90 dakika boyunca 3 şut, 0 pozisyonu bulan Sarı-Lacivertliler tel tel döküldü. Ligde en az gol atan ve adğınık görüntü veren Kayserispor karşısında pozisyon üretmekte zorlanan Fenerbahçe galibiyete rağmen hiç iyi sinyaller vermedi.

KAYSERİ BÜTÜN İSTATİSTİKLERDE FENER'İ GEÇTİ
Fenerbahçe sahaya hücum ağırlıklı bir kadroyla çıkarken orta saha ile fovet arasındaki kopukluk nedeniyle bekleneni veremedi. Hafta içinde Ajax ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi ile ligdeki Galatasaray karşılaşması öncesi alarm veren Sarı-Lacivertli takım oyunun son bölümünde rakip 10 kişi kalmasına rağmen kalesinde ciddi tehlikeler yaşadı. Kayserispor şut, isabetli şut, top çalma, korner başta olmak üzere tüm istatistiklerde F.Bahçe'den daha iyi bir performans göstermesine rağmen kaybetti.

PERSİE İLE FERNANDAO UYUM SAĞLAYAMADI
Kayserispor Fenerbahçe maçında Fenerbahçe'nin iki yıldızı Van Persie ile Fernandao arasındaki büyük uyumsuzluk gözden kaçmadı. Oynadıkları süre içinde Van Persie, Brezilyalı futbolcuya sadece 1 pas verdi. Buna karşılık Fernandao, Hollandalı oyuncuya 3 pas verdi. Böylece verilen paslar çok az sayıda kalırken iki oyuncunun uyumsuz görüntü verdi.

FERNANDAO SAHADA DOLAŞTI

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fernandao dün etkisiz bir görüntü çizerken bekleneni vermekten uzaktı.