Van Persie'ye Barça kancası

Fenerbahçe'de yedek kalıp kalmaması gerektiği tartışılan Robin Van Persie'ye Arda'nın formasını giydiği Barcelona Kulübü transfer teklifinde bulundu. Finansal Fair Play nedeniyle astronomik rakamlara oyuncu alamayan Barcelona'nın Fener'de mutsuz olan PVP'ye teklifte bulunduğu iddia edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2015 Güncelleme 16 Ekim 2015, 01:49
Van Persie’ye Barça kancası

İÇİNDEKİLER

Barcelona kulübüne yakınlığı ile bilinen El Mundo Deportivo gazetesi, Katalan ekibinin Robin van Persie ile ilgilendiğini yazdı. Gazete, Barcelona Sportif Direktörü Robert Fernandez'in Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti ile oynadığı maçı Amsterdam Arena'da izlediğini iddia etti. Gazete, Barcelona'nın ara transfer döneminde kadrosuna takviye yapacağını ve van Persie'nin de oyuncu profili olarak bu standarda uyduğu değerlendirmesinde bulundu. Van Persie'nin şu sıralar Fenerbahçe'de kariyerinin en iyi dönemlerinden birini geçirmediği vurgusunu yapan Mundo Deportıvo gazetesi, Hollandalı yıldızın tecrübesiyle Barcelona'ya katkı yapabileceğinin altını çizdi. Ara transfer dönemi için elinde yalnızca 10 milyon euroluk bütçe olan Barcelona'nın, Celta Vigolu Nolito'yu almak istediği ancak Hollandalı yıldızın Nolito'ya oranla çok daha uygun bir bonservisle alınabileceğinin düşünüldüğü ifade edildi.

FİNANSAL FAİR PLAY NEDENİYLE 10 MİLYON EURO BÜTÇE
Gazete ayrıca; Fenerbahçe'nin yaz döneminde van Persie için 3 buçuk milyon euro bonservis bedeli ödediğini, takımda mutsuz olduğu iddia edilen oyuncu için Sarı-lacivertli kulübün daha yüksek bir rakam talep edemeyebileceğini yazdı. Barcelona, FFP kuralları ve kulübün banka borçları nedeniyle ara transfer dönemi için sadece 10 milyon euro bütçe ayırabilecek. Bütçenin azlığı nedeniyle düşünülen birçok isimden de vazgeçildiği öğrenildi.