İslambek'in askerleriyiz

İslambek Kuat'ın attığı gol Kazakistan'dan çok bizi sevindirdi. Sosyal medya İslambek'in gollerine ilginç yorumlar yaparken caps'lerde, "Son Osmanlı", "İslambek'in askerleriyiz" gibi yorumlar yapıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2015 Güncelleme 15 Ekim 2015, 00:00
İslambek’in askerleriyiz

İÇİNDEKİLER

Türkiye İzlanda'yı yenerek Fransa biletini alırken bu karşılaşmadan çok Kazakistan'ın Letonya karşısında tek golünü atan İslambek Kuat gündeme oturdu. Kazak futbolcunun attığı gol sosyal medyayı salladı. Düne kadar adı hiç duyulmayan bu futbolcu bir anda gündeme oturdu. Twitter'da İslambek Kuat'a övgüler yağdırılırken atılan caps'ler de birbirinden ilginçti. Bunlar arasında özellikle, "İslambek'in askerleriyiz" ve "Son Osmanlı İslambek" en ilginçleri olarak dikkat çekti. Kazakistan'ın tek golünü kaydeden İslambek Kuat, "Türk Milli Takımı'na yardım ettiğim için çok mutluyum. Letonya maçında tek hedefimiz grubu 3. sırada tamamlamaktı. Grup sonuncusu olmayı asla istemiyorduk. Letonya'yı yenerek bu hedefimize ulaştığımız için çok memnunum. Ancak ben Kazakistan Milli Takımı'nın oyuncusuyum. Kendi ülmek için öncelikle sevindim" dedi.

FRANSA'DA DA TÜRKİYE'Yİ DESTEKLEYECEĞİM
FRANSA' da yapılacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde Türkiye'yi destekleyeceğinin altını çizen İslambek Kuat, "Türk taraftarlarını başarılarından dolayı kutluyorum. İnşallah Türkiye Fransa'daki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda zaferler kazanır. Ben sonuna kadar Türkiye'yi destekleyeceğim" diye konuştu. Kazakistanlı oyuncu Letonya galibiyetinin ardından Türkiye'de kimsenin kendisini aramadığını sözlerine ekledi.

İSLAMBEK KUAT'IN BEDELİ SADECE 150 BİN EURO
Letonya karşısında Kazakistan'ın tek golünü kaydeden İslambek Kuat'ın güncel piyasa değeri sadece 150 bin Euro. Futbola Astana takımında başlayan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu daha sonra Okzhetpes ve Aktobe takımlarında kiralık olarak mücadele ettikten sonra Kairat takımına transfer oldu. İslambek Kuat, Hollanda ile oynananmaçta da takımının tek golünü kaydetmişti.