ÇEKilin Türkiye geliyor

Gruptan çıkmayı garantileyen Çek Cumhuriyeti karşısında çok disiplinli bir oyun sergileyen Ay-Yıldızlılar, 62'de Selçuk'la (pen.) öne geçti... 79'da Hakan Çalhanoğlu zaferi perçinledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2015 Güncelleme 11 Ekim 2015, 01:38
ÇEKilin Türkiye geliyor

İÇİNDEKİLER

İşte Türkiye işte zafer... Euro 2016 elemeleri A Grubu'ndaki 9. maçına çıkan Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti'ni Prag'da 2-0 yenerek 3.'lük yolunda dev bir adım attı. Ay-Yıldızlılar, salı günü İzlanda karşısında 1 puan bile alsa baraj maçı oynamaya hak kazanacak... 4. dakikada soldan Caner Erkin'in pasıyla Çek Cumhuriyeti savunmasının arkasına sarkan Cenk Tosun, topu ağlara göndermesine karşın, pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle bu gol geçerli sayılmadı. 20. dakikada Arda Turan'ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Selçuk İnan'ın bekletmeden yaptığı vuru auta çıktı. 24. dakikada Sural'ın verdiği pasta ceza sahasına yakın bir noktada topu kontrol eden Darida'nın şutunda, top yandan auta gitti. 41. dakikada sağdan bindirme yapan Kaderabek'in çizgiye inerek ortasında, kale önünde iyi yükselen Sural'ın kafa vuruşu istediği gibi olmadı ve top üsten auta gitti.

ARDA RESİTAL SUNDU, HAKAN AĞLARI BULDU!
Maçın ikinci yarısında Milli Takımımız çok daha etkili bir futbol sergiledi... 55. dakikada Dockal'ın uzaktan şutunda kaleci Volkan iyi yer tuttu ve gole izin vermedi. 62. dakikada Serdar Aziz ceza sahasında yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun gerisine geçen Selçuk İnan, Milli Takımımız1-0 öne geçirdi. 70. dakikada Volkan Şen'in şutu direğe çarpıp dışarı gitti. 79'da Arda çalımla rakibini geçti. Harika pasında Hakan Çalhanoğlu skoru belirledi: 2-0.

İŞTE SEN BUSUN!

Milli Takımımız'da dün gecenin en başarılı isimlerinden birisi de kaptan Arda Turan oldu... Oyunda kaldığı süre içinde müthiş bir mücadele sergileyen yıldız futbolcu, Hakan Çalhanoğlu'nun golünde de harika bir asist yaptı. Teknik direktör Fatih Terim, golün ardından sevincini Arda ile paylaştı ve "İşte sen busun" dedi. Hakan'ın golü sonrasında fazla tepki vermeyen Arda, "Böyle bir günde nasıl sevinelim ki!" ifadesini kullandı.

DEPLASMANDA ÇEKLER'İ İLK KEZ MAĞLUP ETTİK
Daha önce Çek Cumhuriyeti karşısında oynadığı 8 maçta 5 yenilgi yaşayıp 2 kez kazanan Milli Takımımız dün bir ilki başardı. Ay-Yıldızlılar, Prag'da 2-0 kazanarak rakibini deplasmanda ilk kez mağlup etme başarısını gösterdi.

TERÖRE LANET YAĞDI PRAG'DA SAYGI DURUŞU
Dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenler ve yine terör saldırısında şehit olan polisler için sahaya siyah bant takarak çıkarken, müsabaka öncesi saygı duruşunda bulunuldu. Ankara'da yaşanan ve 95 kişinin öldüğü terrör olayı maç öncesi milli takım kampında şok etkisi yarattı. Kaptan Arda Turan ise maç öncesinde Twitter hesabından duygusal bir mesaj attı. Arda, hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.