Futbolda deprem

Blatter ve Platini'nin dışında FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye de 90 gün futboldan men cezası verildi. Bu haber futbolda deprem etkisi yarattı. Platini, Blatter'den 2 milyon dolar almakla suçlandı... Olay sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Fenerli taraftarlar, "Sıfır tölerans! Platini şimdi nerede" dediler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2015 Güncelleme 09 Ekim 2015, 01:56
Futbolda deprem

İÇİNDEKİLER

Dünya futboluna bomba düştü... FIFA Etik Kurulu, FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini ile FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası verildi. FIFA yaptığı yazılı açıklamada Blatter, Platini ve Valcke'nin 90 gün geçici olarak futboldan men cezası aldığı ifade edildi. FIFA yaptığı açıklamada verilen men cezalarının 45 günü aşmayacak şekilde uzatabileceği belirtildi. Yapılacak yeni seçimde FIFA başkanlığına aday olduğunu açıklayan eski FIFA Başkan Yardımcısı Chung Mong-Joon'un ise 6 yıl futboldan men ve 100 bin İsviçre frangı cezası aldığı bildirildi. Bu ceza süresi içinde Blatter, Platini ve Valcke bu süre içinde ulusal ve uluslararası düzeyde hiçbir futbol organizasyonunda yer almayacak. Bu gelişme dünyada şok etkisi yaptı.

FIFA'NIN YÖNETİCİLERİ ZÜRİH'TE GÖZALTINA ALINDI
İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan FIFA Başkanı Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuştu. Soruşturmadaki suçlamalar kapsamında Blatter'den 2 milyon dolar aldığı iddia edilen UEFA Başkanı Platini'nin konu hakkında bilgisine başvurulmuştu. ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında FIFA'nın üst düzey yöneticileri rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle Zürih'te gözaltına alınmıştı.

BLATTER 5. KEZ SEÇİLMİŞTİ
Blatter 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

PLATİNİ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
FIFA Atik Kurulu'nun 90 gün futboldan men cezası verdiği Platini'nin bu karara büyük tepki gösterdiği öğrenildi. Fransız futbol adamı kendisine haksızlık yapıldığını öne sürerek kararın yanlış olduğu görüşünü savundu.

AZİZ YILDIRIM 27 EYLÜL'DE UYARMIŞTI
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinin oynandığı 27 Eylül'de, "UEFA çatırdayacak" demişti. Yıldırım'ın öngörüsü dün verilen cezalarla gerçek oldu. FB TV, haberi "UEFA Çatırdadı" diye verdi.